"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

петак, 29. јануар 2010.

MOJI NOVI RADOVI

Flasa od mesanih grana.
Odsetala sam malo u prirodu, mada je dosta hladno i nije bas najsladje, ali moji radovi su jaci od zime. A da ste me samo videli kako sa rukavicama berem grane, neko bi rekao da sam luda. Volim moje grane i tacka. A da sam nasla i neke prirodne novine, neki radovi ce tek doci. Priroda je cudo, uvek me iznenadi. Al nije ovo sve, ova flasa ide u kompletu, pa vidite sad ovo:
Ovo je jedna velika tegla, koju sam dobila od prijateljice i kaze da je u njoj bilo sira nekog u ulju. Zapravo, dobila sam par ovakvih tegli i videcemo sta ce biti sa drugim teglama, ali ova je uradjena ovako, mada razmisljam da odsecem ove crvene grane sto vise na gore. Videcu. Da, sto je vise gledam, sigurna sam da cu je malo doterati. Znaci ovo nek bude nedovrseni rad. A ide u kombinaciji sa flasom ovako:


Moze da se koristi i bez flase. Mogu da stavim svecu unutra, garant daje ludi ambijent. Bas sam zadovoljna. Nadam se da se i vama dopada. Kad odrezem ove gornje grancice, slikacu je da vam pokazem kako izgleda, ako mi je usput neko ne pokupi. Vec su mi nekoliko radova otisli bez slikanja.
Vasa Pipi.


петак, 22. јануар 2010.

EVO MENI I TRECU ZA SRECU







Resih se 12. 12. 2009 da napravim blog. Moje ruke vec duzi niz godina vredno rade, inspiracija svrati cesto u moj zivot, creacije mi lebde u vazduhu i prosto ne mogu bez mog licnog sveta. Nisam imala neke namere da se dokazem, ja sam dokaz svom sinu, koji mi znaci najvise na svetu i njemu zelim da budem uvek veliki primer, sto mi je i uspelo u potpunosti, tako da je ovo samo bilo cisto da se malo zabavim, a i da ne zaboravim kako izgleda raditi na pc-u i neke zabavne stvari, a ne samo rad i rad. Nisam ni slutila u tom momentu da cu upoznati vas u tolikom broju i da ce nastati ovakvo prijateljstvo, mada mi je internet jako poznat po tome. I o tome cu vam jednog dana pricati mozda, ali sada sto vam zelim reci je ovo: NEPUNA DVA MESECA SAM TU, A DOBIH I TRECU, JA KAZEM ZA SRECU, NAGRADICU, vama jako dobro poznatu. Prosto ne mogu da verujem da mi se sve ovo dogadja, mada kazem, ja sam jedna od tih, koja jako dobro zna koliko internet zna da poveze ljude.

Nego da predjemo na stvar, ja sada trebam da izaberem 12-oro vas, pravilo je pravilo, a ja vec dva puta cutala i pravila se da kao ne razumem. Kucnuo je sat, ja trebam sad da odlucim, a ja prosto ne znam kako cu i odakle da pocnem. Cesto sam morala u zivotu da odlucim, povucem crtu, stavim tacku, tako da cu i sada morati. Uh sto je tesko. Nije da se ja brinem da se neko ne naljuti, znam ja da ste vi svi jako kvalitetni igraci i PRAVILA SU PRAVILA, DA BI NAS UDAVILA... bese tako ide jedna nasa stara legendarna pesma, secate se mnogi od vas toga, verovatno, ali meni je problem, sto ja znam koliko ste vi svi jako dobri u svom poslu i da je vama svima ovde mesto. Pa ipak, PRAVILA SU PRAVILA, uh ko ih izmisli. Ja cu sada prelomiti teska srca, a vi koji nebudete na listi, samo zbog ovih pravila igre razumecete me.

PA KAZE:
1:http://diomene.blogspot.com/2010/01/morski-okvir.html moja draga Ivana koja je sva u svom stilu i verujem odlicna profesorka sa svojim ucenicima (kod mog sina bi dobila desetku, jer on obozava profesore toplog srca i dobrog umeca).
2:http://dacinblog.blogspot.com/2010/01/nova-tehnika.html simpaticna i mila moja Daca koja nosi ime kojim i mene cesto zovu u familiji, mada ih imam ni sama ne znam koliko(mislim imena), ali ova moja Daca je jako cudna u svom heklanju i njene ogrlice su za svetsku modu (e, Daca bi dobila desetku kod moje tetke, moja tetka obozava heklanje i strikanje, a ja priznajem, ja obozavam da nosim ;), sve sto Daca i moja tetka naprave).

3:http://blognadin.blogspot.com/2010/01/nagrada.html moja slatka Nada, divnog slatkog osmeha koja pravi najlepse pletene ( heklane) flase sa sesiricima, a i mnogo jos lepog, ali i verujem da je svojim poklonom usrecila mnogo svoju mamu, i da je mama jos ponosnija na svoju Nadu nego mi, ali tu smo mi negde odmah pored mame. A Nada najsladjeg osmeha je ujedno i slatki krivac broj 3 za ovo sto ja sada radim, ali i mnogo joj hvala.
4:http://salveticeicvijece.blogspot.com/ Iris, mila i simpaticna osoba, koja me je na prvi kontakt oborila s nogu, poput vas mnogih. Njena vazna koju je radila za svoju komsinicu me je zapravo toliko odusevila, da sam pomalo ljuta na njenu komsinicu, ustvari rado bih se menjala sa njom (komsinicom), a cvece i salvetice drage nase Iris su mi navukle cvetnu bolest, da sam pocela da sanjam samo cvece. Ali nasa Iris je takodje veliki slatki krivac za ovo sto radim, jer je druga nagrada po redu bila od nje i veliko joj hvala.

5:http://drenkascrochet.blogspot.com/ Nasa slatka Drenka (makedonsko devojce, kitka sarena), zlatnih ruku vredno stvara prelepe tasne svojim iglama i ona bi takodje, garant od moje tetke dobila najvecu nagradu kao i Daca. Toliko lepih stvari na blogu ove divne simpaticne zene, slatkih reciju i toplog srca, sve uradjeno pod konac njenim zlatnim rukama. A sto sam jela ribu u njenoj divnoj Makedoniji u mestu Kocane, pamticu dok sam ziva, verujte mi.MMMMMMMMMMMM.
6:http://nena3110.blogspot.com/ Nena 3110, simpaticno stvorenje, toplog srca, vrednih ruku i ideja i masti u cvetnom stilu. Slika od suvog cveca ima slicnosti sa mojim snovima, koje zelim jednog dana da uklopim u svom stilu, a Nena je savrsena u svom radu i u svom stilu i jako pozdravljam njene radove. Pogodila me je prvim recima, dobila sam pravi spoj u mom srcu prilikom prvih njenih reciju na mom blogu. Imala sam osecaj kao da nekog imam na vezi i kaze mi; ALO, JESI TU, JA TE CEKAM, JAVI SE. To je i zbog njenog simpaticnog broja 3110, postao je moj srecan broj.

7:http://graphite-drjackas.blogspot.com/ i drugi njegov blog http://http//vremeplovac.blogspot.com/2010/01/nesto-malo-drugacije.html covek koji je svojim rukama napravio slike u koje sam ja zaljubljena duboko. A mogu i reci da je covek jako razumnog karaktera, kvalitetnog znanja i umeca i veliki umetnik za mene. Razume zenske duse, nesebican i ima jako, jako veste ruke. Kaze neugodno mu je medju nama zenama na blogovima. Ma gde sme to da bude, pa ne delimo mi muske i zenske. Samo igrom slucaja ima puno zena, a on pomalo stidljiv, medju nama. Uskoro ce se to promeniti, verujem. Ako je za utehu, ja sam kao devojcica, devojka, a i zena u trideset i kusur godina, igrala fudbal sa muskarcima na izletima i uvek sam bila umiljata medju njima, zapravo dobijala sam najvise pohvala, verovatno ne zbog sposobnosti u fudbalu, vec zbog smelih koraka i simpaticnosti. Prema tome samo izvoli, nisi ti uopste zalutao. A to sto se nalazis igrom slucaja u istom gradu sa mnom to je jos jedna prednost, da se mozda i upoznamo licno, pogledamo lice u lice, popijemo kafu zajedno,uostalom imam muske u kuci i familiji i te kako se borim sa njima, tako da sam i navikla i uopste mi nije cudno deliti musko drustvo ( moj sin je moje najvece zlatno drustvo sto imam i moj suprug naravno,pipistrelac kako ga ti nazva). A jedna od vecih zelja u mom zivotu je da jednog dana na mom zidu stoji jedna slika sa potpisom DRJACKAS, najverovatnije GRAFITI, mada i drugo.

8:http://phoenix-magdesign.blogspot.com/ Moja najdraza Phoenix, zena najtoplijeg srca na svetu. Ovakvu zenu punu elana, znanja, umeca, spretnosti, topline...... simpaticna i spremna da uvek pomogne gde zaskripi, nisam ni sanjala da cu na prvi momenat, prvom potraznjom da pronadjem ovde medju blogerima. Ona je glavni i najveci simpaticni krivac broj 1 za ovo sto ja sada radim. Ona je i najveci slatki krivac, najsladjeg osmeha koji dolazi iz duse, sto sam se zavukla u vase zivote i cvrsto se drzim, ne dam da mi se bilo sta isklizne iz ruku. Ovo ima veze sa mojim strahom da ne potonem, jer sam kao dete na moru dozivela da su mi drugarice povukle dusek, ne zato sto su htele meni da naude, vec sto su htele da se igraju, a nisu znale da ja ne znam da plivam. Strasan je taj osecaj, kad osetis da tones, i nestajes, ali neverovatnom brzinom sam se osvestila situacije i ni sama ne znam kako, ali spasila sam se. E tu sam naucila posle toga da plivam. I sada evo ja, zahvaljujuci dragoj Phoenix, stojim tu medju vama, puna tehnike i znanja u plivanju po vodi i zivotu. A jos bolje je to sto znam da nije sve sto znam dovoljno i da tek imam da ucim od vas. Hvala vam na svemu, i slobodno pitajte sto zelite od mene da znate i naucite, sve sto znam rado cu vam preneti. Ah da, blog nase Phoenih je raj za dusu, kao i svih vas tu oko mene.

9:http://sasvimslucajno.blogspot.com/ blog sasvim slucajno i slucajna Sandra, ni sama ne znam kako smo se srele, ali su me mnogo dirnule reci o njenom dedi. Nosim veliki zal za mojim dedom, pored toga sto ga nema, najveca zal moja je sto nije bar ziveo, da ja porastem, da dobijem priliku da naucim mnogo vise od njega. Svasta je znao i umeo, covek sa fakultetom mu nije bio ravan. Vazio je za najboljeg coveka, punog znanja, umeca, mirio je narod, a sudove je sudio i svakome savetovao da nadje zajednicki jezik, da se pomire, da se udruze, da prastaju. Da je takav covek vodio nasu Jugu, verovatno bi nam lepse danas bilo. Nije imao velike skole, a toliko je znao i umeo kao da je imao 3 fakulteta. I mnogo se secam svega, njegovog ponasanja, sala, stvaranja, razmisljanja. Ucio me je pre svega da budem covek. Znam draga moja Sandra koliko ti tvoj deda nedostaje, al tu sam ja, ne brini ;))......

10:http://milininsvet.wordpress.com/ i draga Milina je slucajnost koja je uspela da mi udje tiho, sasvim slucajno pod kozu, sto zbog lepih slika, i naslikanih flasa, sto zbog Balasevica, torte koja je cudovita i izgleda na prvi pogled kao da je prava, mnjami, mnjami, volim slatkise, ali klupa me je bacila u nezaborav i porsto, jedva sam napustila njen blog da bih se bacila na posao. Resila sam, ubuduce kad idem u prirodu i umorim se od hodanja, na njenoj klupi cu se uvek odmoriti. Predivna je, a cvetovi na njoj su me podsetili na veliku kutiju od drveta, moje bake, u kojoj je baka cuvala neku svoju narodnu nosnju. Mnogo sam ljuta na mog brata sto je on, brze bolje posle smrti nase bake, zalozio vatru. Al sad sta je tu je, imam samo jednog rodjenog brata, krv nije voda. A mnogo me je dirnula prica o Milininom dedi koji nije imao jednu ruku, a pravio slike od slame i druge umetnicke stvari. Moj deda je imao jednu ruku ostecenu, kad je bio dete pao je u vatru i ostao invalid,nesposobnost u toj ruci, a ipak je pravio cuda, kao i Milinin deda. Cudni su ovi nasi putevi sa ovakvim raskrsnicama punih susreta, unuki takvih ljudi i to nigde drugde nego ovde bas u ovom svetu. MA I SLUCAJNOST IMA SVOJU SVRHU I SVOJU CAR. Draga Milina pravo si cudo od zene, a da znas da i ja mnogo volim Dunav, a i Timok. To su i moje reke. I tacno je da optimisti duze zive, samo da ne naidje nesto poput traktora , kao sto je jedan traktor ubio mog dedu, bio bi i danas mozda ziv, a sta bi mi tek znale svasta, i znale bi sigurno kako se neke grane zovu. A to sto sam dobila novo ime od Miline, SUMSKA VILA, mogu reci da mi je bas laskalo. Hvala, hvala, hvala....

11:http://reciklirka.blogspot.com/2009/12/dokaz.html simpaticna i mila nasa Draginja iz Foce, gde jos nikad do sad nisam bila, a tako bih volela da zajedno popijemo bar samo jednu kafu. Pored toga sto radi prekrasne ogrlice koje su uvek moja slaba tacka i dirne me bas u srz, mnogo me je dirnula prica o njenoj teta Miri, koliko je malo potrebno da covek bude srecan. A slike na Draginjinom blogu, sa strane pomalo neprimetne, koje pokazuju pustos i nepopravljiv trag iz nase proslosti su me rasplakale. Tuzan je zaista prizor pustosi za koji odlicno znam kako je postao, sa obzirom da sam eto SASVIM SLUCAJNO okusila. Put me je naneo sasvim slucajno te grozne ratne godine sa malim detetom u srediste rata. Nisam ni slutila sta je rat, da tako nesto moze stvarno postojati, a da je tek tako surov ne bih nikad mozda znala, da mi nije bilo boravka punih 3 dana na tom podruciju uz pucnjavu, maltretiranja, i mnogo ruznih prizora i ruznih uspomena, sa malim detetom u naruciju. Sreca u nesreci izvukosmo zive glave, zahvaljujuci dobrim ljudima i poznavanju vise jezika. UH. I evo mene ovde pored vas, ziva i zdrava, delim sa vama i nase tuzne uspomene, kad ne mozemo da ih isteramo iz nasih zivota, a tako bih vratila vreme, i sve promenila, da nista od toga ruznog ne bude. Najteze je za ljude koji su ostali bez svojih najmilijih, ali i krov nad glavom da ti neko uzme, nije nimalo lako podneti. Surova stvarnost iz nase proslosti, koja se ne sme ponoviti nikada vise.., ne gledano ko kojoj religiji pripada.

12:http://danijela73.wordpress.com/galerija-mojih-radova/ simpaticna, mila Danijela, koja je uvek u nekom fazonu sa svojim ogrlicama. Dirnula me je njena prica da bolove bubrega umiruje heklanjem ogrlica. Rajf-heklane ogrlice za njene cure su bile prava senzacija za moje oci i moju dusu. Nasa Danijela je jos jedno cudo u nizu koju nekako uspeh da ubacim medju 12 famoznih mojih odabranih.

Verujte da sam sve zbog ovih PRAVILA koja su me udavila, morala tako da povucem CRTU PRAVILA, ali realnost je da medju vama pripadaju i:

1: http://kreativninered-maja.blogspot.com/

2: http://oggy-design.blogspot.com/

3: http://pinksandra.blogspot.com/

4: http://radicaartjewelry.blogspot.com/

5: http://hanzigela.blogspot.com/

6: http://mojsvet16.blogspot.com/2010/01/zasvojena-z-mehkobo-filca.html

7: http://spisateljica82.blogspot.com/

8: http://hobbychic.blogspot.com/2010/01/pintajte.html

9: http://dondaart.blogspot.com/

10: http://hejloly.blogspot.com/

11: http://pantaganica.blogspot.com/

12: http://dokonadomacica.wordpress.com/2010/01/20/domacica-u-kujni/#comments

13: http://tanema.blogspot.com/

Ovako je zapravo drugi deo moje liste koja je spoj one prve. Zato sam za vas pripremila jedan poseban cvet- NAGRADU, koji sam sama uradila, pa uzivajte u vasim nagradama. Ovde medju vama spada i moj suprug SRECNI ,koji vidim voli nase druzenje i podrzava nas u nasem umecu, mada slabo ima vremena.



A ovo je vasa nagrada, Uzivajte, licno sam je napravila za sve vas. Ogromne semenke od MANGA, u sredini sa semenom od AVOCADA i ruzmarin. Sve u fazonu slavlja.

Ako nekog nema na listi, nije da sam nekom namerom to radila, vec je sigurno od uzbudjenja ,ali sam se trudila do maksimuma.

Vasa Pipistrela.

понедељак, 18. јануар 2010.

Upustva- URADI SAM

Obecala sam, da vam pojasnim, kako radim moje radove. Verujte sa zadovoljstvom, dacu sve od sebe, ali prvo, zelim da se zahvalim za vase zainteresovanje i da se zahvalim za nagrade, koje su mi dodelile pre neki dan, IRIS a prethodno PHOENIX. One su, dve drage osobe, koje mi pored vas, svih ostalih, koji se nalazite ovde, na mom blogu, daju toliko energije i toliko moci, da dobijem snagu neku, posebnu, koju do sad nisam ovako osecala. HVALA, HVALA , HVALA vam, svima od



S obzirom da pricam 5 jezika, a ni na jednom ne znam, kako se zove materijal kojim radim, odnosno ja samo znam, da je to, razno pruce,pokusacu da objasnim, na svoj nacin. Ja zapravo ne radim sa odredjenim prucem, kao sto to rade korpari, jer ja ovo radim iz nekog svog zadovoljstva, a ne zbog prodaje. Moji radovi se zasnivaju na takvom nacinu rada, kao korparstvo, a verujem da ste vec odmah i shvatili. Korparstvo je zapravo zanat, koji se je koristio za prezivljavanje nekada. Ja radim u tom stilu, grane skupljam po sumama, znaci morate da odlazite u sume. Nemam odredjenu vrstu grana, vec razlicito, ono sto osetim pod ruku, pa i to morate same da ispitujete, nazalost je tako, jer nazive tih zbunja i drveca u divljini, stvarno ne znam kako se zove, ni na jednom jeziku, jer me niko nije ucio, nego sam samouka, a danas retko ko i zna da kaze, koja grana kako se zove, sem sto znamo za ono glavno, VRBA. Vrba je drvo, cije se grane trebaju potapati u vodu, pre nego sto se radi. Meni se to nesto ne dopada, a ja sam nasla grane, koje mojim okom prepoznam, pod ruku osecam, ne znam kako se zovu, ali isto mozete kao ja uporno isprobavati, dok ne nadjete ono pravo. Volela bih da je to drugacije. Ali i nije to tako strasno.
Sto se rada tice, kako rekoh, sistem korpe. Znaci postavite podlogu kao za bilo koju korpu, i onda oblikujete u stilu onoga sto zelite praviti. Videli ste ovde: korpe, flase, tegle, zvona, ma sve sta vam padne na pamet. Samo morate uraditi tako da vi komandujete pruce (kao i u voznji auta autom komanduje vozac), a to sta cete napraviti, opet odredjujete vi, vasa glava i vase ruke. Za mene, nije tesko, neki kazu da jeste, ne znam, stvarno o tome ne mogu, verovatno da sudim dobro, licno,ali strpljenje treba zaista i neka licna borbenost.


Recimo, evo, nasla sam ovu sliku, na kojoj se jasno vidi, kako jedna vrsta korpe nastaje. Na podlozi se uplice pruce u ovom stilu. Recimo zvezda ,koja je na mom blogu, je radjena po kalupu, odnosno podlozi, koju sama postavim, sve iz glave.

Ova korpa, koju sam ja uradila, je kalup sa centrom, tako ga ja zovem: CENTRALNI KALUP. To su moja neka pravila, e sad, ko zna, sta sve jos u svetu postoji, sa vremenom sto ne znamo, otkricemo. Ovu korpu sam vec pokazala jednom, bas sa namerom da se vidi centar. Ovako se rade i flase i tegle. Otkricu vam jos nesto, ne volim da slikam bas, i nisam ni neka posebno spretnica u tome, ali trudim se. Sa vremenom cu mozda uspeti, da sebe uputim u pravo vreme, pa dok radim i slikam, tako da neke stvari kroz fotografije pokazem. Problem je, sto i nemam aparat, sve radim amaterski mobilnim telefonom, a i to su telefoni mojih ukucana, jer ja sam zadovoljna obicnim mobilnim, koji ima baterijsku lampu, a nema fotoaparat. Mada je verovatno steta, sto sam toliko obicna. Pogotovu, sto onda, sve moram da pecam nekoga, kome cu da maznem mobilni za svoje potrebe. Ha, ha.

Bas sam neka obicna Pipi, meni bi bilo dovoljno: suma, reka, basta, koliba, vazduh i jos neke sitnice, ali ne bih imala vas ,da bas toliko jednostavno zivim. Ipak bolje je ovako sve , pa i vas na okupu. A u sumi sam jako snalazljiva, pa vas molim takodje, ako imate namere, da radite ovo, sto ja radim, nemojte preterivati odjednom sa sumom, ako vec niste toliko po sumama odlazili. Budite, oprezni, izbegavajte da idete sami, pogotovu, ako nemate nekih iskustava sa sumama. Ne zelim da vas plasim, ali ponekad, sume, znaju da budu i opasne. Ja sam sumsko dete, ni danas mi nije problem, da se popnem na drvo, a kao dete, kad god sam imala prilike, negde sam visila, dok sam jednom, secam se, povela moju drugaricu iz grada sa mnom, kod dede i desilo se da je slomila ruku, jer je pala sa drveta. Nije znala da za sve ima tehnika, ipak, a ja nisam znala, da nekome treba i objasniti neke stvari, pa umalo nismo bile prebijene u ono vreme zbog nestasluka. Sva sreca, imala sam dobre ljude oko sebe, pa se resavalo sve bez batina. E sad, oni, koji stvarno znaju da se snalaze po sumama, ja im se izvinjavam sto ipak napominjem, nije da ja hocu nesto da izmisljam, vec znam da se desavalo sve i svasta, bas zbog ne poznavanja terena.

Vi cete mene dobro razumeti, znate vi dobro sta valja, sta ne valja, inace vidi se to iz vasih radova i nemam dileme ja u tome. Ja sam srecna, sto vas imam pored mene, i zelim da vam se zahvalim jos jednom. Ako ima jos pitanja, rado cu se maksimalno potruditi da vam razjasnim sve i nadam se da vam je sada mnogo, mnogo, sve, jasnije. Mozda jednog dana saznam i vise, sve sto dodje, dodatno, podelicu cu rado sa vama.
Vasa Pipistrela.

субота, 16. јануар 2010.

VAZNE OD STAKLENIH TEGLI I PRUCA SA PO KOJIM DODATKOM







Ovakve vazne se naravno mogu koristiti kao vazne (vaze) za sveze cvece, kao drzac za razne olovke, cetkice, cesljeve ili slicno, kao i suvo cvece. Bilo bi mi drago, ako neko ima jos neku ideju, sta se sve moze staviti i da nam neku novu ideju. Inace, posuda, posto je sa unutrasnje strane od stakla, podnosi vodu. Moram da priznam da sam jednu, ovu, vaznu vec ranije napravila,ali je cekala ove druge. Ustvari zaboravila sam na nju, priznajem, ali evo sad je tu. Ustvari samo na slikama, jer su vec nasle svoje vlasnike. Nadam se da sam unela malo radosti na ovom blogu i u vasoj, nasoj atmosferi. Uh, koliko ja planova imam u svojoj glavi, pomalo zalim sto nemam cetvoro ruku.

четвртак, 7. јануар 2010.


VELIKO HVALA I POZIV NA JEDAN DIVAN LET








Danas imam drugaciji post za vas.

Zelim vam prezentovati jednu licnu sliku koja je slikana mojim aparatom(naravno sa mojim suprugom zajedno, al mi smo ionako jedno) i koju nece moci, verovatno, nikad vise niko da uslika. Ne zato sto ja zelim nekome to zabraniti, naprotiv, ja je zelim podeliti sa vama, a obzirom da je to slika jednog oblaka koji je lebdeo iznad nasih glava,dok smo krstarili na velikom brodu kod Venecije( Italija), tesko moze biti ponovljiv ovakav prizor.

Ali ja sam se potrudila da to ovekovecim i uspelo mi je. Meni je taj oblak privukao veliku paznju zato sto mi lici na pticu u letu, a mom kreativnom oku ne moze nista da promakne. Da,bas na pticu. Obzirom da ptica ima uvek puno na nebu, nista cudno,ali ova ptica je posebna. Imam osecaj, kad god pogledam ovu sliku, kao da lebdim zajedno sa njom.

Zasto sam izabrala bas ovakav post? Imam vise razloga:


  • Da podelim sa vama nesto sto se ne moze videti negde drugde (ubuduce ce mozda biti kopija, al original dolazi od mene i ponosna sam na to).

  • Da vam pokazem da masta i kreacija moze da se desi uvek i svuda, razlicito od onog sto inace radim, a vi to dobro znate.

  • Da vam objasnim kako se osecam kad gledam ovu sliku: " osecam se kao da sedim gore na ovom oblaku bas kao ptica i masem ovim krilima dok me radost nosi.

Sve to kako jeste, jeste, sve je ovo lepo, ali da bih upotpunila moj zivot, moram jos nesto da obavim!!! Pa da predjem na plan.

Zelim povesti sve vas, meni jako drage prijatelje, koje nisam nikad videla uzivo, ali koji jako zasluzujete da letite zajedno sa mnom. Verujem da necete reci "ne". Uostalom nece vam sigurno zasmetati. Samo zatvorite oci i osetite da letite sa mnom. Dugo sam razmisljala i jako mi je tesko podeliti mesta, zato sam odlucila: prvo mesto je jako primamljivo i jako bitno uvek na neki nacin, poseban, a ponekad je stvarno tesko reci tebe cu prvog a tebe drugog. Zato sam odlucila da prvo mesto podelim mojim 3 najmilijim prijateljima na ovom blogu:


1. Phoenix, Dr Jackas, Nena 3110


Ovo su 3 osobe meni u srcu urezani prijatelji, koje toliko volim i cenim. Njihove pohvale i kritike mi znace najvise na svetu, a podrske su mi jako potrebne. DRAGI PRIJATELJI DOBRO DOSLI I HVALA VAM NA :VASEM VREMENU ,PODRSCI, RAZUMEVANJU, SVIM LEPIM RECIMA.

Drugo mesto, koje i te kako znacajno posle prvog i te kako jako visoko postignut rezultat je dodeljeno:

2. Dokona domacica, Folk Motivi, Ivana, Nada, Pantogama i Drenka.

Trece mesto:

3. Snezinka(Moj svet), Sandra, Danijela, Spisateljica, Oggy-design, Portugal.

Cetvrto mesto se smatra kao ono bez medalje, ali isto tako se smatra jako dobrim mestom. E pa dragi posetioci svima vama koji zelite zauzeti ovo cetvrto mesto, samo izvolite, svi ste dobro dosli. Sve u svemu kad se u nekom takmicenju ne osvoje jedno od prva 3 mesta, kaze se, vazno je ucestvovati.

DOBRO MI DOSLI I UZIVAJTE U OVOM NASEM LETU.

Vasa Pipistrela

понедељак, 4. јануар 2010.

E PA NEK NAM JE SRECNA NOVA 2010 I PUNA RADOSTI, ZDRAVLJA, KREACIJE I MASTE





Prilikom slavlja uvek se nadje flasa vina ili sampanjca. Meni su te flase postale deo materijala za moje kreacije. Ovde vam pokazujem moja stvaralastva sa takvim flasama(bocama). Idealne su za pravljenje raznih vaza za jedan ili dva cveta, cak i tri. Nadam se da vam se dopadaju.