"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

петак, 26. март 2010.

6 STVARI O MENI
1. Sta reci. Zivot me je naucio da gledam svoja posla, mada sam mekana i uvek pomalo pregazim svoja obecanja, pa se cesto gorko pokajem. Zapad i jeste takav, da lukavo gledas svoj zivot i da samo ucutno klimnes glavom u znaku pozdrava i ides dalje, ali imam tu balkansku krv. A kazu krv nije voda. Prema tome sta reci, jos uvek se ucim kako biti uzdrzan u nekim situacijama i praviti se da nista ne znas. A naucicu znam, kad tad. Salu na stranu, al i jesam previse popustljiva, a onda shvatim da nisam trebala. Ali sve sto sam radila, je bila teznja da bude dobro u zivotu i jesam tolika dobra cinila, da kad sve izracunam, ja sam preplatila dva zivota. Eto ovo je jedna od stvari u kojoj ce se mnogi od vas prepoznati, jer takve su te umetnicke duse. Iz ove koze se ne moze. A cesto sam usamljena bas kao ovo drvo.




2. Volim ceo svet, nikome ne pozelim lose, tako da bih najsrecnija bila da ne postoje bolesti i da se zivi vecno. Eh da nam je.


3. Obozavam cvece, cvetice i cudno kako me jedan mali cveticak oraspolozi. Obozavam sve sto je prirodno i to ste verovatno vec shvatili.




4. Znam da presecem stvari u momentu, kad osetim da nije kako treba. O tome je govorio moj sin stalno. To je valjda familijarno,jer vidim da je i on u nekim momentima strog. Vraca mi milo za drago mozda. Al drago mi je da zna da bude strog i prema samom sebi kad zatreba. Pravi pravac je uvek bitan.



5. Volim svog sina najvise na svetu, ceo moj ulog i trud je bas on. Pun je energije, sposoban, radan, organizovan, na mamu, da se pohvalim. Za sada govori 7 jezika. Svakih 20 godina mu zelim novih 7 jezika. Mada studira Fiziku i Matematiku. Ako, trebace mu, od viska ne boli glava.

6. Zna se, bez toga se ne moze. Priroda, pa priroda. Da mi je da mogu da se odvojim i pobegnem od svega, sad bih krenula. Da to bude jedna koliba usred sume, da mi zivotinje budu prijatelji, da stvaram i ne mislim na pare, racune, mrzim papirologiju i iako sam dala ispite za racunare i sve polozila i stekla dozvolu sa kojom mogu da radim te poslove, racunar samo ponekad zbog vas uzmem u ruke i procitam po koju novinu, ali u sustini nije da ga volim. Kad udjem u neku kancelariju i vidim kako narod stalno prevrce istu stvar i ne snalazi se da izbaci jedan prost podatak( svima nama je poznato kako kod nas funkcionise), meni se smuci odmah rec kompjuter. Tako kada me nema, znajte da sam morala negde kod nekog da potrazim neki dokumenat i preselo mi je njegovo snalazenje. Sve to kazuje da je meni najbolje u sumi i tacka. Obozavam reke, vodopade i planine i mogu reci da sam najsrecnija kada sam u prirodi. Cim me spreci odlazak, nervoza raste i to svi znaju.

Evo to bi bilo to i nadam se da sam se ovim za jedanput razduzila nasoj dragoj Phoenix( http://phoenix-magdesign.blogspot.com/ ), jer je ona jos ranije trazila da pisem nekoliko istina o sebi i ja sam obecala da hocu kad mi se budu desile te pogodnosti. Znaci nisam jos stara cim pamtim sta sam obecala, a moja obecanja su jako teska, uglavnom nista ne obecam, a ako obecam, e onda mora da bude tako. Tako sam vaspitavala moje dete, tako da je tesko prihvatio neke realnosti, jer sa mamom je bilo obecanje zakon, a ne obecanje ludo radovanje. I na kraju nadam se da sam ispunila zelju dragoj Jasni (http://kaoigra.blogspot.com/), sto mi je bilo zadovoljstvo. A tu je i nasa Nena 3110 (http://nena3110.blogspot.com/), na njenom blogu gvirnem kad god stignem i shvatila sam njenu poruku da sam i tu pozvana.
A sada o kome bih zelela da nesto vise znam? Pa medju prvima su Ivana( dio mene), Maja(kreativni nered), DondaArt, Einstein, Drenka, Pink Sandra, Sian Art, Mo Art,Anima Art, Nada ( Nadin Blog), Goga( Gogin kutak), Daca ( Dacin blog), Draga ( moj svet maste), Tanema, Milinin svet, Spisateljica, Sirom zatvorenih ociju i sve vi koje zalazite u ovaj moj svet, tesko je sve nabrojiti. Sta cu kad vas sve volim.

Voli vas vasa Pipi.

недеља, 21. март 2010.

KORPE, USKRS, PROLECE

Korpe su najaktulenije za vreme uskrsa. Po narudzbini je radjena ova korpa koja se zove KORPA SA KRUGOM.













Desetak korpi spremne da svaka dobije po koje ofarbano jaje ili uskrsne slatkise, a mozda koja jabuka, kruska ili bilo koje voce. Inace voce najduze traje u ovakvim korpama od prirodnog pruca. Pa srecno nam prolece. Odmah se lakse dise, pogotovu sto ja svoj materijal ispod snega tesko izvlacim ili velikim delom i ne uspem u tome. Samo zato ne volim sneg, jer mi se mesa u posao. Bas me zanima koja korpa vam se najvise dopada. Inace, da ponovim isti rad mozda priblizno, ali kopiju nema sanse da napravim sve i da hocu. Svaki rad je unikat za sebe, a i ne volim 2 puta istu stvar da pravim.

Voli vas vasa Pipi.

петак, 12. март 2010.

OPET POKLON








Moze se koristiti kao vazna za cvece ili recimo da zauzme mesto pored telefona sa olovkama. Moja komsinica ce sigurno znati kako da je upotrebi, posto je to zena sa ukusom i stilom i jako sam ponosna sto sam ovu malenkost poklonila bas njoj.

среда, 10. март 2010.

NJEGOVE SLIKE, AL MOJI RAMOVI


Ako malo bolje pogledate, slike su vam najverovatnije jako poznate. Pa kako i nebi, pa slike su veliki rad i trud naseg blogerskog druga http://graphite-drjackas.blogspot.com/ . Stvar je u tome sto sam ja izmislila ramove za te prelepe slike. Bas mi se dopada ovaj bambus i meni su ove slike sada u kompletu. Slike su kopije, ali se moj sin nije pobunio i takodje su mu se dopale, a jos vise u ovoj kombinaciji bambus ramova, tako da ih je rezervisao sve za svoj buduci studenski stan, koji mu sledi od avgusta ove godine. Ko zna, mozda jednog dana napravim jedan ram i za neki original ovog naseg fantasticnog slikara. Pogledajte malo njegove radove. Ja volim crno-belo odnosno grafite, ali i ostale slike su fantasticne (http://vremeplovac.blogspot.com/), odnosno ja sam bez reci. Uverite se sami. A to sto je on iz mog grada, pa ja se time takodje ponosim, a i nadam se da cemo se i upoznati jednog dana, iako u nasem gradu vlada politicka atmosfera i izbori samo sto su "izabrani", a vlast bice kakva nam bude, ja verujem da nam politika nece zasmetati pa iako mozda nismo glasali za iste politicare. Politika neka se bavi svojim poslovima, a mi cemo nasim.
Hvala nasem dragom slikaru cudesnih ruku, sto mi je dao dozvolu da koristim bas njegove slike za prezentaciju mojih ramova.