"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

недеља, 25. јул 2010.

DRAGANA


Tako se zove osoba koja je trazila da joj pokazem kako ja radim korpe. Pa evo, napokon sam nekako slikala dok sam radila, setila sam se Dragane.  Pa Dragana mnogo zadovoljstva ti zelim i svima vama, mada znam da vi uglavnom sve znate ovo. Ovo je borovina sto se materijala tice.








 




   



   



понедељак, 19. јул 2010.

   







ZUTO CVECE


    
Sigurno se secate mog prelepog cveca sa planine. Ispresovala i odlucila se na rad na beloj solji.


    





Kako vam se cini? Ovo mora Nena 3110 da oceni. Neno sta kazes? Jel mi uspelo? Malo zurim, u guzvi sam strasnoj, samo da podelim ovo sa vama.
Kissssss, vasa Pipi

понедељак, 12. јул 2010.



NOVE VAZNE




  

Vazna radjena po narudzbini.


  




Ova vazna je jako lepa i posebna. Poklonila sam je jednoj dragoj osobi, samo sam napravila sliku na brzinu i lose se vidi.


 

E ovo cvece je jako lepo i retko. Ovakav buket sam dobila jednom za rodjendan. Raste u planine. A vazna je od borovine i jako lepo mirise.





Ovo je isto jedna vazna od borovine, a u njoj su planinske ruze. Jako su lepe, ali ne smeju se brati u velikim kolicinama. Ja ih ne berem, volim da ih samo gledam, ali ovog puta sam ih ubrala za vas.



Ove vazne sam poklonila. Svi su se odusevili. Radila sam ih na planini.

петак, 9. јул 2010.


STIGLA NAGRADA
MOJCA, PHOENIX, EINSTEIN, NENA 3110, ZONDRA, TANEMA, MILINA, MAJA, MARY, GOGA, VILE, ANDJELI..





Vec nekoliko dana seta slika mede naokolo. Evo je i na mom blogu. Pa da, sto bih ja bila izuzetak. A nagradila me je pogodite ko? Draga umetnica zlatnih ruku koja slika jako lepe balerine,  mo art-mojca.. Ne radi ona samo to, ma svasta ona ume i uvek uzivam na njenom blogu. Moram reci da ova nagrada sa posebnim odusevljenjem pripada  i njoj od mene licno. HVALA DRAGA MOJCA!!! Znas da te obozavam.







A da, nije to sve. Ove nagrade sam maznula na blogu pogodite cijem? Pa naravno nije tesko pogoditi phoenix . Ona uspe uvek da me oraspolozi sto divnim recima , sto divnim radovima.  Druga stvar koja me malo opterecuje je ta sto ne mogu da ostavim komentar na blogu zondraart . Uopste mi nije jasno sto tesko pokrecem taj blog, kao da je tezak tona i tona, a kada ostavim komentar nestane....... puf... i nema ga nigde. Ispada kao da ne znam da radim sa kompjuterom, ali nije tako. Probala sam i sa drugog kompjutera i isto mi se desava. Ima li to veze sa mojom INTERNET linijom? I izgleda samo sa ovim blogom? Cudno. Probajte i pokusajte da mi pomognete da otkrijemo zasto je to tako. U svakom slucaju Zondra super mi se dopada tvoj blog, Lavanda je asocijacija na tebe i moram priznati da nemam gde ubrati je, ali sam maznula 2 cveta u komsiluku, samo koliko da je imam u vidu i tako mislim na tebe. I tako me razne stvari asociraju na razne blogove. Recimo cvece na  nena3110 blog, A recimo kad mi neko spomene nauku tu odmah pomislim na 4 osobe mog dragog sina, dragu blogericu alex-einstein , na cuvenog Alberta Einsteina i njegovu suprugu Milevu Maric- Einstein. Verujem da veliki broj ljudi nije znalo da je Einstein ( Ajnstajn) ozenio Milevu Maric koja je studirala sa njim u Zürichu. Neki tvrde da je ona bila njegov pokretac, a ja nekako i verujem da je tako. Naravno da postoje jos mnogo naucnika, a ja volim Alberta i eto. Sve ove osobe sto ovde spominjem, su osobe kojima ja dajem nagradu, posebnu paznju i priznanje. Tu spada i nasa milina . Njen blog ne mogu direktno da pratim, ali zato ga pratim kako mogu vec. Milina je jako draga osoba sa nekim posebnim recima, koje meni daju neku snagu. Te reci su drugacije - onako pravo Milinine, posebne. Hvala ti draga za sve lepe reci.  A da, tu je i tanema . Njoj sve cestitke za njenu ratobornost sa telefonskim prodajama, odusevila me bas kao i sa svim njenim radovima. Tu je i anima-artcvjetnavila  , villa-loredana , tetamira i draginja da mogu nasledila bih teta mirin namestaj, prosto obozavam namestaj i teta mirin stil,  kreativninered-maja , goginkutak , drenka , sian-art ,  mary ( anche per te, prendi il tuo premio, te lo meriti davero)....i tu bih mogla da nanizem jos dosta imena, mnogo vas jos to zasluzuju. Za sada sam izabrala najaktuelnije blogove ovog kratkog perioda.
Voli vas vasa Pipi. Sledi iznenadjenje.

четвртак, 1. јул 2010.


HAJDEMO U PLANINE, JER TAMO NEMA ZIME




Deo puta nije asfaltiran, ali je jako uredjen. Treba to izvesti na toj visini.


Ovo treba videti uzivo, 1800 m nadmorske visine.

Ovo je vec mnogo modernija kuca od one u kojoj je zivela Hajdi u svoje vreme, ali sam se ipak osecala bas kao Hajdi.

Nisam mogla da odolim , ipak sam i brala cvece. Presovanjem sam ih pripremila za neki naredni moj licni rad.


I EVO PROSETAJTE I MOJOM BASTOM










Obozavam ovakva mesta. Puna su prirodne lepote i raznog prirodnog materijala. Ovo je moj MERKATOR. Tek cu napraviti neke radove, a u sledecem postu cu vam pokazati sta sam napravila od materijala iz ovog mog merkatora. Cim skinem slike uradjenih radova, koje sam radila na licu mesta, pusticu vam ih. Za one koji jos nisu imali prilike da vide uzivo Svajvcarske planine, nadam se da ove slikice mogu da posluze. Divno, divno, divno,divno.......svaki put kao da mi je prvi.