"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

понедељак, 25. октобар 2010.



EINSTEIN






Moj omiljeni naucnik. Verujem da vam je poznato da je bio ozenjen Milevom Maric (kazu jaka je to zena bila). Pitanje sta bi bilo da se rodio u ovo nase doba. Jedno je sigurno, kuckao bi na kompjuteru, a mozda i svirao elektricnu gitaru. Jel da da mu dobro stoji. A ovo zauzima mesto na mom blogu zbog jedne drage osobe ALEXASNDRA EINSTEIN http://alex-einstein.blogspot.com/. Ove slikice sam maznula na njenom blogu (znam da se nece ljutiti). Jako mi je simpaticna i posebna osoba. Cesto se muvam po njenom blogu i uvek nadjem neceg interesantnog. Posebna je osoba, duhovita, zanimljiva, interesantna, puna znanja, simpaticna i pise interesantne clanke. Zahvaljujuci Albertu, pronasla sam Alexsandru.


 



A ove 2 fotke mi je ona poslala. Pise ona: za tvoj blog. Presvucena fotelja u cipku i obuceno drvo. Pa onda im je ovde mesto. Njena zelja je bila takva. Volim kad neko misli na mene i volim da mislim na ljude oko sebe. Pa eto ovo je takav jedan uzajamni gest. Draga Alexsandra hvala ti od srca. Zelim da nas ovo druzenje dugo, dugo prati.
Pipi

понедељак, 18. октобар 2010.





NESTO STARO-NOVO






Ove 2 vazne se zovu mama i kcer. Radjene su pre pola godine, ali veliku sam lose slikala, a malu i nisam, zaboravila sam priznajem, kao i jos mnoge moje radove. Slikanje aparatom mi je slaba strana, priznajem. Posetile su me moja prijateljica i njena kcer, a ovo su njihove vaznice, velika mamina, mala cerkina. Njena kcer zna da ja to nisam slikala i ona se sama potrudila i donela mi slike. Eto prilike da vam pokazem moje nove-stare radove.



Suncokrete mi je muz doneo. Dugo sam im se divila.




Slika u kombinaciji boje i pruca, ram od CD-a. Cvet se zove visibaba od pruca. U ovome sam nova.

Vasa Pipi.

среда, 13. октобар 2010.



XX



Flasa XX je moja inspiracija koja potice od jednog dvogodisnjeg decaka koji se zove Adam iz nase familije. On je prilikom setnje ulicom skakutao na X markiranom betonu i izgovarao to slovo. Zaista je malo dece sa 2 godine koji poznaju slova. On ih poznaje skoro sva. Secam se kada je moj sin bio ovako mali i znao da broji do 150. Deca pokazuju talenat od malena i ne treba proci neprimetno, vec sa velikom podrskom.  Naravno flasu sam poklonila malom decaku i njegovim roditeljima, a Adam je prilikom ugledanja flase odreagovao sa osmehom i iks, iks. Naravno i poljubac je pao. Mala teglica je u kompletu i bas su sik ovako zajedno, jel da?
Vasa Pipi.