"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

уторак, 30. новембар 2010.

GENZIANA


Ovo sam slikaka za moju mamu. Cvece se zove ENCIJAN valjda. Na italijanskom GENZIANA, to znam sigurno. Uzivo je mnogo lepse. Moja mama je to uramila po svojoj zelji. Ja sam i zaboravila na nju. Od ove slike je pocelo moje slikanje ove godine, pa da podelim sa vama maminu radost.
Pipi

недеља, 28. новембар 2010.

ZADOVOLJNA SAM



Slika je losa kao po obicaju, nisam imala vremena za to, i ovo je slikano jako kasnije, kada se rascistila frka. Stvari su malo isprevrtane, ali vazno je da je start bio super i da je prodaja bila ok, ljudi odusevljeni. Toliko komplimenata na jednom mestu, jako sam zadovoljna. Jos lepse je sto sam dobila poziv i za jos jednu slicnu izlozbu-prodaju. 





Ogromni cvetovi napravljeni dan pre toga i veliko zvono.


Obecani tutorijal








Mala i velika kugla, slikao moj muz na brzaka, dok sam pakovala. Nisam znala gde mi je glava, a ovo ipak znaci da sam mislila na vas. Zao mi je sto nisam uspela da slikam ukrasne vencice za vrata, totalno sam na njih zaboravila, a prodala sam ih. Zvezde su otputovale, jedno veliko zvono isto. Najvise su isli ukrasni vencici za ulazna vrata i ukrasi za jelke. Mozda vam posluzi kao preporuka, cime da se bavite. Flasa koja je bila prodata, je bila svima zanimljiva ( ona crna sa krugicima). Prodala sam i pokoju korpu, nisam ocekivala bas. To ide bolje za uskrs po obicaju.
Ovom danasnjem lepom danu se radujem, zahvaljujuci jednoj dragoj osobi, koja je isto jako kreativna, snalazljiva, radna, vredna, dobrodusna, ma jednom reciju fantasticna i zove se Katia, a upoznale smo se zahvaljujuci kome drugome nego mom SINU. Ja sam srecna majka.
Za kuglu, nisam uspela da napravim odmah dekoraciju, ostala neprodata. Nema veze, nisam znala ni koju cenu da trazim. Mozda mi vi predlozite vase misljenje u eurima. Bila bih vam zahvalna. Ujedno mi napisite koju cenu u eurima bi vi postavili za veliku zvezdu i za ove velike cvetove, imaju i drsku, dobili naknadno. Hvala vam na podrsci, a za kuglu kako sam je napravila? Jednostavno sam otpocela jedan krug ove velicine, koje sam pozelela da bude kugla, pa onda unakrst, i onda opet unakrst, ali ne umesto, vec uvek negde drugde, simetrija i drzim rukama da se ne rasturi, onda pocinjem da uplicem, kao na slici, uvek one iznutra uhvatim granom i nekako izvucem napolju. Nema neko ekstra pravilo, kao i kod zvezde. Prakticno se vise radi na principu kao sto vajari rade svoje skulpture, tako ja svoje oblikujem mudro i sa ciljem da dobijem to sto hocu. Kad porazmislim ovo i jeste VAJARSTVO OD GRANA. Korpe su samo pocetni praistorijski izvor ostaloga.
I za kraj pozdrav i hvala jos jednom na vasoj podrsci, verujte znacilo mi je do neba. Odoh u krevet, zatvaraju se oci, nadam se da sam uspela nesto napisati kako treba. Nisam mogla da sacekam sutra. Ako se ima koje pitanje, tu sam.
Vasa Pipi

четвртак, 25. новембар 2010.



PRIVREMENI TUTORIAL







Posto sam u velikoj guzvi i kratka sa vremenom, objasnicu vam na ovim slikama kako se rade kugle, jer nije to tesko kao zvezda ili zvono ili flase recimo. Grancice trebaju da budu savitljive i malo duze, umotaju se kao klupce, ali se ostavi u sredini praznina i namotaji su svaki put u drugom smeru ne namotavati jedno na drugo kao klupce sa vunom. Moze i skroz da se zatvore rupe, ali mislim da je i ovako lepo, onda se ruzice nalepe lepkom a masnicu po zelji isto. Isto ovo se moze napraviti debelim koncem-kanapom, ali treba se verovatno namotati na napumpanom balonu i posle se ispusti balon. Ja sam radila sa balonima jaja za uskrs, nadam se da cu vam za sledeci uskrs pokazati.
Vasa Pipi.

среда, 24. новембар 2010.

ZVEZDA 

 

mala zvezdica 10 cm

velikaaaaaa zvezda oko 25 cm od oka...




ovde se vide bas kao mama i dete... tata drugi put...heheee, idem spavati, gledam na jedno oko. Gledacu jos sutra da sastavim tutorijal za kuglicu. Sto se tice zvezde, sastavila sam stapove u obliku petokrake i onda sam pruce  prvo pocela motanjem i posle ubadala , kao kad sivas sa iglom. Nadam se da je jasno, ako mogu bilo sta jos objasniti, slobodno pitajte.Objasnjavanje mi ide malo kao i slikanje, ali polako , polako.

Pusa od vase Pipi


уторак, 23. новембар 2010.

IDEMO DALJE





  PROHUJALO SA VIHOROM.... 
  ove radove mozemo jos samo gledati na slikama, ili direktno kod njihovih vlasnika.



 Kugla sa ruzama i masnom. Nesto malo drugacije. Ideje samo naviru, da mi je sada bar 6-ro ruku. Ovo su Zondrina posla, pa Jasnina, pa Sanjina.... a sta tek spremaju Eda, Mare, Biljana i t.d. Namami me i ne mogu nocu ni da spavam.CCCCCCCCCCCCCccccccccccccccccc



 Prodata je i ova, ostavljena mi je za izlozbu u subotu i onda ciao, ciao bella.





Bice cvetna i sarena izlozba. Rukice gore, stisnite palceve.

Vasa Pipi

понедељак, 22. новембар 2010.

STASIN CVET







Neki od vas znaju ko je Stasa. Ovaj cvet je nastao asocijacijom male Stase, koja je sada moj mali Andjeo. Ovaj cvet mi je poseban bas kao Stasa. A izmislila sam ga sama i to inspirisana malom Stasom, njenim prelepim slikama. Stasa me je asocirala na suncokret, ali je ubrzo dobila svoj poseban cvet od teta Pipi.

субота, 20. новембар 2010.


RADIM, RADIM I DA SE POHVALIM


      I        TATARATAAAAAAAAAAAAA


Ovo je ogromna korpa. Slikana na stolici. Znaci velikaaaaaaaaa.







Ovo su dve bliznakinje, ja ih tako zovem. I one su velicine stolice, slicne su, ali nisu iste. Zaljubila sam se u ove moje korpe priznajem, A ovo tamno pruce je od nekakve vinove loze. Eto to znam kakvo je pruce, mislim kako se zove. Ovde kod mene ima puno vinograda. Moram vam jednom naslikati vinograde u visine. Cudan je ovo kraj, ima posebne vinograde, a ima i mnogo mnogo toga cudnog i lepog. Recimo vodopadi, palme, kaktusi , planine svuda okolo, jezera na sve strane i t.d.




E ovo je jos veca tanjir korpa. Samo je obod odradjen vinovom lozom. Tu sam tek isprobala vinovu lozu, da vidim kako ide. Ovo je jako idealno za voce i ono jako, jako dobro zivi u ovakvom gnezdu. Blago tim jabukama, koje se budu baskarile u ovoj korpi. A da samo jos da se pohvalim da sam izgleda dobila mesto za jednu prodaju- izlozbu i to u jednom drugom kantonu cak. Jos cu vam javiti. Drzite mi palceve. Izgleda da mi donosite bas srecu. Hvala vam na divnoj energiji.





I eto ovim sam se vec pohvalila u jednom od predhodnih postova i sigurno se secate. Ali sada je i postar odradio svoje i ova lepa nagrada se nalazi u mojim rukama. DRAGA BILJANA JOS JEDNOM TI HVALA OD SRCA. 100 PUTA JE LEPSA U PRIRODI NEGO NA SLICI. A ovo je cestitka uradjena od Biljane isto, koju sam pronasla u posiljci zajedno sa poklonom. Mojoj radosti nigde kraja. Hvala. hvala draga Biljana.
Vasa Pipi.

петак, 19. новембар 2010.


MINI-MAXI






Radim, radim. Sanja vidis li ti? Mali Adam kojeg sam u ranijim postovima spomenula bi rekao ovako: velikaaaaaaaaaa flasa, maleckaaaaaa  flasicaaaaaa. Heheeeee. Stize josssssssss, radim punom parom. Da mi je samo jedna Sanjina Michaela da ispucava slicice samo. Sanja pozajmi mi tvoju  fantasticnu Fotografkinju. Jako se mucim slikati.
Vasa Pipi.