"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

понедељак, 16. мај 2011.




SRCE- HERZ






Danas sam isplela jedno srce u boji.  Trebala mi je dekoracija u ovoj boji bas i jako lepo je ispalo, zadovoljna sam. Nisam zadovoljna slikom, ali sta je tu je.


Ove cvetove sam radila ranije, ali ih nisam slikala, cekala sam da pronadju svoj buket i priliku. Danas je pao momenat.


Cvetovi su jako raznovrsni.







Jako simpatican cvet. I on je nesto novo iz moje laboratorije. Ove kreacije mi dodju prosto ni od kuda, kao da sam u bivsem zivotu tako nesto radila, samo od sebe nastene . Jako sam ponosna na svoje nove izume.


Jos jedan cudan cvet. U prirodi su mi mnogo lepsi, jako sam ponosna na njih.

A njena drska je u obliku pletenice, naravno isplela sam je ja, ko bi drugi.





A srce je bilo namenjeno za ovaj buket. 




I jedna velikaaaaa kutija, puna trakica. Trakica nikad dosta, uvek trebaju.





A kutija ovako izgleda spreda. Usila sam dugme i konac i tako sam napravila kopcu za zatvaranje kutije. Moj mehanizam. 


A ovako izgleda ta velika kutija odozgo. U njoj su bile LEGO igrackice za decu i zato sam ostavila ovu sliku na kutiji kako je bila vec, samo sam je obojila okolo. Jako se lepo uklopila zelena boja.  I na nju sam ponosna.



I deo moje stalaze. 



I jos jedan deo. Nisam mogla da je uslikam celu iz jednog dela. Nezgodno mesto, ali zato eto delica.




Ove zadnje dve slike imaju sadrzaj i nedovrsenih kutija, sto znaci da cu jedne prilike da jos malo bojim, ali za sada bice pauze. Vec sam zadovoljna ovim lepim prizorom i svaka kutija ima etiketicu na kojoj imam zapisano tacno sta se u njoj nalazi. Bas je divno imati red u licnoj stalazi i znam da to isto dobro poznajete, a nemojte mi zameriti na lose slike, premorena sam a i zurila sam, jer sam danas imala i jednu zabavu. Moj sin plese i imao je predstavu, zato sam morala i praviti te bukete, za njegovu uciteljicu, bila je jako srecna, nije ispustala buket iz ruke.


I za kraj jedna kutija Supermanna. Nju sam dobila na poklom, jako je velika i bas mi je zgodna. Hvala vam sto me pratite i sto mi uvek veselo napisete komentare, znajte jako me razveseli. Hvala, hvalaaaaaa, obozavam vas.

Do sledeceg puta velikiiiii   pozdrav od vase Pipi.



петак, 13. мај 2011.




KUTIJE NR. 3



Sinoc sam sve slike lepo ubacila, slozila, obrazlozila vam sta je sta i kada sam trebala da pustim post nestade sve i kompletna neka smetnja blogera mi je izbrisala sve. Strpljivo sam opet sve iz pocetka ubacila sada posto je ponovo proradio i da pocnem iz pocetka opet.



Ove dve kutije su kutije mode i manekenstva. Naravno isecci iz novina.





Ova kutija je vec bila ovako elegantno crna, samo sam natpis firme za cipele prefarbala u zelenu straftu i dodala moje ime, naravno uz ime i srce.



Kutija od sladoleda, jako je cvrsta, mozda dodam neki dizajn drugom prilikom.



Dve saksije, zasadicu kaktuse. Bice u skladu sa zidom u dnevnoj.



Ovo je kutija RAZGLEDNICA-HELVEZIA. Zasto bas takav naziv? Pa Helvezia, za one koji mozda nisu upoznati, je stari naziv za Svajcarsku, a Svajcarska je poznata po svom raznovrsnom kvalitetnom siru. Ako pogledate bolje sliku, na njoj su rudari, ali u neobicnom rudniku od sira. One 4 zelene lopte u donjem levom uglu je grozdje :)).



Ovde se bolje vidi rudnik-sira.


Ovako izgleda adresa na razglednici-kutiji.



I ovo je postanska markica na istoj KUTIJI- RAZGLEDNICI- HELVEZIA. Nju sam isekla iz novina isto, jako strpljivo, izgleda bas kao original, a jako je u skladu sa ostalim dizajnom.




Jedan trag ("stopalo od lisca") u sarenom cvecu. Ovo lisce svuda ostavlja svoje tragove ;)).




I cvetna kutija sa postanskim markicama sa pcelama. Takodje markice iz novina iseckane.




Jedna jako velika kutija, puna malih sveca.


I za kraj jedna malo sasava kutija. Postanske markice iz novina, detelina sa 4 lista, salveta i natpis koji oznacava: TU SE DESAVA NESTO za one koji ne razumeju.



Ovako izgleda jedna od markica na toj kutiji. Jako mi je simpaticna.



I za kraj model dveju tasni se nasao takodje na sasavoj kutiji. Bas je sarena, ako mi dosadi, mogu je i promeniti, za sada mi je ovakva ok.

Pa hvala vam od srca sto ste strpljivo razgledali i moj treci deo KUTIJA. Komentare u drugom delu nisam ja obrisala, vec su nestali sami onom smetnjom blogera, ali ja sam ih procitala i hvala vam.
 Doci ce jos jedan deo, a onda je moja stalaza puna, krcata kutijama, tako cu moci sa velikim redom u njoj da preduzmem ostale radove. Bilo je jako zabavno bojiti ovoliko zelenila i verujem  da su i vase oci zelenkastije sada, kao nase. A da, moj muz se je jako lepo uvezbao disati na skrge, samo sto ce morati da se vrati u normalan stav disanja. Ne mislim celi zivot farbati kutije. Volim svoje pletenje i slikanje, a i basta je bas narasla i zove u berbu granja, a tresnja tek mnjami, mnjamiiiiiiiii.

Lep pozdrav, vasa Pipi.

среда, 11. мај 2011.


KUTIJE NR. 2







Ovo je jedna kutija,  sarena sa svih strana razlicito na svoj nacin, dodje kao istok, zapad, sever, jug. Ruze, cvece i voce. Tako je mogu okrenuti i gledati ono sto najvise volim u tom momentu po dnevnom izboru :).



E ovo je  Mister Oliver- KUTIJA. Kutija je bila sa tim natpisom, samo sam dodala cvetice. Dopada mi se kombinacija.




Takodje iskoriscene vec postojece sare kutije samo sam joj skinula etikete ispred i obojila u zeleno, tako mi se uklapa u kolekciju. Sa malo napora super poslic. Pa zasto imam glavu, nego za kombinacije. ;))))





E ovo je kutija od koje je sve krenulo. Bas sam imala potrebe da smestim svoje cetkice za slikanje, kako vec znate ja u najvece slikam. Trazila sam odgovarajucu velicinu i ni jedna od cipela nije bila primerna tome. Onda sam bacila pogled u korpu gde bacamo papir. Kako je moj sin aktivni student i profesor mi imamo cak tri stampaca u kolekciji. Za stampace su cesto potrebni patroni i to oni veliki, posto su to sve laserski stampaci, i kako smo skoro kupili boju, ja pronadjem bacenu kutiju koja je kao salivena za to sto ja zelim. Naravno morala sam da je krpim, lepim pre nego je obojim. Pa sam je oblozila belim salvetama, zato je ovako suskava. A cetkice??? Ovakvu kolekciju nije imao ni Picasso priznajte, ali mene snabdevaju i moja mama i moj muz materijalom i alatkama, kazu samo ti slikaj. Gde smem da se ne hvatam posla onda. ;))) Samo da me ne nateraju da potpisem i neki ugovor jos, zbog ovolikog pribora. A da priznam jako, jako sam srecna sto imam ovo bogastvo i hvala im.




I jedna spanska ludacka kutija.




E ovde je finisch iz proslog posta. Ja pitala kako, a kako je predpostavila nasa simpaticna Andrea snadjoh se. Divim  se mojoj kutiji a i Andrejinom blogu uvek, ima svoju kreativnost na svoj nacin, ja volim posebnosti, to ste sigurno primetili. Kako rekoh u predhodnom postu salveta iz Deutschlanda. Hehehehe, nisam znala da imaju ovako lepe brodice nasi nemci. Bozanstveno je ispala. 





E ovo je raj za oci ( znam, znam slika je kao obicno sa senkom...bla, bla..a vi gledajte tresnje ;) ))). Ma kad razmislim bolje, tako treba, sa senkom nego sta.) Polovinu sam danas pojela, a pola poklonila muzu. Podelili bratski, a ubrala sam ih sama u mojoj basti, secate se onih divnih slikica pored reke. E bas ta tresnja se je vec zacrvenila. Ovih dana ako me nema, pronacicete me na tresnji. Ja se svake godine penjtram sve do vrha i najedemmmmmm se. Izgleda da sam jedina koja sme u visine, tako da mi niko ne dira plodove, delim ih samo sa pticama. 

Do sledecih kutijica, voli vas vasa Pipi i hvala vam sto me inspirisete i podrzavate u ovakvim radovima, ja sam bas prvak u ovim stvarima, ali se ne dam. 


уторак, 10. мај 2011.


KUTIJE 

za moju stalazu i moje igrarije




Lacoste kutija samo sam je malo izsarala belom bojom i izlakirala lakom za camce.







Simpaticne,drvene, male gajbice u kojima sam kupila sveze voce i sacuvala ih za ovakve prilike. Njihova velicina je velicina kutije za cipele. 



Cestitka od jedne nase drage prijateljice sa divnim suncokretima. Ovako ostaje uvek u secanju i uvek mi primami mio i lep osmeh na mom licu. Istina u ovoj cestitki se je nalazio poklon za mog sina, lepa novcanica. :)) u znaku zahvalnosti,. Osecala se da je moj sin zasluzan za odlicne ocene njenog sina iz engleskog jezika.



Salveta koju mi je moj muz doneo sa putovanja iz Nemacke. Hehe, ovo bi bio neki decoupage na svoj nacin.  Nije zavrsena. Mozete mi dati predlog kako da sredim ivicu salvete.


I ovo je cestitka od moje prijateljice za Novu Godinu 2011. Prelepa je i mnogo mi se lepo uklapa boja, posto sam se odlucila da kutije budu uglavnom zelene boje. Ovako ce imati lep zelen efekat na mojoj radnoj stalazi.





Na ovoj kutiji sam iskoristila origunal dizajn kutije i dodala slike lepih ociju. Deluje kao da neko gvirka iz kutije. Tako ce me uvek neko nadgledati i podsetiti da trebam da budem vredna. Sve kutije su izlakirane LAKOM ZA CAMCE. Kako moj muz dise u stanu trenutno necu da vam objasnjavam. Hehehe...na skrge  ;))).

I ovo je za sada jedan delic moje radne stalaze. Moram vam priznati da mi je motivaciju dala jednom nasa Tatjana, verujem da je svi poznajete po njenim divnim radovima.


A ovo je jedan BOOKMARKER iz moje radionice. Motivacija od nase Nene. U predhodnom postu sam pokazivala njene BOOKMARKERE koje mi je poklonila. Ovde sam isprobala nesto na svoj nacin. Ruzu sam sama slikala i izlakirala sam ga opet lakom za camce. Za prvi put nije lose.
Lep i prijatan dan, vasa Pipi.