"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

петак, 30. септембар 2011.

MARSOVAC


Bio jednom jedan marsovac- cvet. Putovao tako on i doleteo u Pipinu bastu..........preko osam planeta, osam, gora, osam mora i dolete bas ovde na nasu zemlju.




Jel da da sam neobicno lep i da me vi bas volite ovde na vasoj planeti Zemlji. Jako mi je lepo u Pipinoj basti, a gde ce jos da me ona stavi to cemo tek videti, ali jedno je sigurno bice mi jako, jako lepo.

Vas MARSOVAC - Cvet.

A sada da vam kazem ja kako je dobio ime ovaj cvet. Kada sam ga pravila  pocela sam slucajno da zavijam u drugom pravcu, a onda mi se dopalo, pa sam nastavila i eto zbog ovih cudnih anteni nazvala sam ga MARSOVAC. 

Vasa Pipi vas puno, puno voli i marsovski poljubac vam saljemo MOJ MARSOVAC I JA.

среда, 28. септембар 2011.

VAZNA GOLAC(H)




Setila sam se bakinog dvorista i dedinog petla. Setao je on gordo i veselo, hrabar, snazan medju kokoskama po bakinom i dekinom dvoristu nekada. Da, bas on dedin petao zvani golac. Tako smo ga zvali, zato sto je imao goli vrat, vrat bez perija. Kada sam radila ovu vaznu u fazonu golog vrata setila sam se dedinog golovratog petla u bakinom dvorstu izmedju kokoski koje su nosile zdrava jaja, setale umiljate  pilice i veselile se dedinom golacu, koga je deda ponosno cuvao samo zato sto sam ga ja posebno volela. Sada bi nas slavni Djordje Balasevic nam otpevao onu IMAO SAM STRASNOG PETLA.... HAHAHAHHAAAA
Eto jos jednog divnog prizora sa dedinog i babinog imanja. Da, bese to divno detinjstvo koje rado vracam kroz filmove unazad. Koliko ja ideja pokupim bas iz tog doba i tog kraja tamo zvano TIMOCKA KRAJNA, naziv po reci Timok. Divno zar ne. Hvala vam drage moje sto ste tu. Hvala sto razumete jednu Pipi u njenim mastama i veselim pozitivnim pesmicama. Posle svega sto sam prosla ja mogu samo ovako da vidim sve oko sebe, svet moj pun ljubavi u meni i oko mene. Hvala sto postojite, uzivajte u mojoj prici o mom petlu i u slikama moje lepotice VAZNICE GOLAC. 
Vasa Pipi vas puno, puno voli.

среда, 21. септембар 2011.

Pipi

Pipi velika devojcica,
zivi kao kraljica,
u svom svetu carskom,
cvecu velicanstvenom,
koje sama stvara,
nikad time ne umara
svoje ruke vredne,
zlatne i uredne.

Cvetovi su lepota,
ovoga sveta,
carobnog izdanja
sa Pipinog imanja.

Veselite se cvecu,
Pipinom umecu,
jer Pipi je veselica
u svom svetu 
bas carobnica.

By Pipi

понедељак, 19. септембар 2011.

NENA


Bookmarkere pravi Nena,
ruke joj borbene,
svaki joj je poseban,
ti bookmarkeri nase dragane!!!!!
Nene vesele!!!!!

Nasoj veseloj Neni od vesele Pipi.





Postovani posetioci ovog bloga. Drago mi je da vam mogu prezentirati jednu divnu HAPPY nagradu na blogu nase Nene 

Imam njenu kolekciju i znam koliko su mile i lepe ove stvarcice napravljene njeni rukama. Uvidim razdraganu devojcicu u njoj sa svojim carima, bas kao sebe u svojim. Ona je pozelala na jedan lep i fin nacin, jako inteligentno da pokloni nesto nekome. Jako mi se dopao njen odnos i smisao toga i drago mi je ako odete i pogledate, ucestvujete, mozda bas vi budete taj jednostavni dobitnik i osetite isto ono sto ja osecam prema toj zeni, a to je ljubav i radost. Hvala vam sto odvajate koji minut i uveravate se u moje reci. Ja sam od onih koja se slabo bavi sa poklonima na blogovima, vise sam za uzivo, ali ovo je nadmasilo svaku radost i ljubav. Srecno.


Vasa Pipi


субота, 17. септембар 2011.



KORPA SA PIRINCEM


Jednom ranije sam napravila ovu korpu i dekorisala je zivim cvecem. Unutra je pirinac, namenjeno bilo jednoj divnoj svadbi. .
Poklon je bio takodje buket cveca napravljen od novcanica. Steta sto ga nisam slikala. Jako lepa ideja ukoliko zelite da poklonite novac umesto nekog kupljenog poklona.  Savijete novcanice u vidu harmonike, preko polovine zavezete zicom i ubacite u buket ruza, ili bilo kog cveca. Jako lepo, elegantno izgleda, kreativno a ipak je samo novac i mladenci mogu kupiti time sta oni zele posle. Vidi se samo donji deo buketa na slici, iza korpe. E bas je steta sto nisam slikala tada, ali vi vec razumete o cemu pricam.
Vasa Pipi.



понедељак, 12. септембар 2011.






ZVONO I KORPA





Ovako izgleda zvono iznutra. Cak i kuglica od pruca zakacena.



Drugo zvono, dok sam trece zvono poklonila. Ima tih slatkih dusica, koje me pogledaju ocima samo i ja sam u stanju da im skinem zvezde.


Korpa, u njoj ide saksija sa cvecem.






I za kraj jos jednom zvono slikano iznutra. Ovo me podseca na onaj pogled na svet, koji je zaklonjen ljudima nekim ispreplitanim stvarima stalno, koje na neki nacim sami isprepletaju. Mozda mi je bas ovo pletenje omogucilo da ja pronadjem onu pravu moju rupu gde cu nasloniti svoje oko. A iza ovokvog ispletenog zivota, je divan prizor, onaj koji ja vidim i zato sam takva kakva jesam. Kako je lepo biti srecan.  Vi drage kreativke znate to dobro. Hvala vam sto ste tu, a verujem da ce sve vise ljudi naslanjati oci na ove rupe i gledati u daljinu. Pa vidite koliko rupa ima. Ja kad pletem pletem uvek da ima rupa i da ne bude nista sakriveno zaista, samo malo zaklonjeno. Ne bi bilo zanimljivo da je sve na tanjiru. Zato i postoje filozofije i psihologije, slozicete se s mnom.
Puno vas voli vasa Pipi.

субота, 10. септембар 2011.

ISTINA

Ne, ja nisam samo
obicna pletilja
korpi
 i uvijac obicnog pruca,
niti je sve to sto se ovde vidi.
Ja sam jedna velika devojcica
velikih snova i masti,
koja se raduje svemu lepom, 
svemu sto joj srce zagolica,
sto joj snagu daje,
da koraca
 smelo i hrabro,
kroz svoje snove,
jer cvrsto veruje da su svi snovi ostvarivi.
JA VERUJEM. JAKO VERUJEM.

By Pipi

субота, 3. септембар 2011.



SVASTA 





Velika korpa




Nesto materijala iz prirode. U mojoj kuci jedva ima mesta, ali se ponosim svojim blagom, eto zasto mi je bila jako potrebna stalaza, posuseno i pripremljeno stavim u kutije i cuvam za dekoracije. Kao veverica sam. 



Vazna sa crvenim vezom. :)



I jedno burence, jako staro, starije je od mog sina i mnogo, mnogo vise. Nekada je bio banka u nasoj kuci, kome je trebalo novca, zavuce ruku. :) E sada se mislim da ga uredim. Mislim, zamislite ja mislim da ga uredim. Biljo, Sanja, Jasminka i sve vi majstorice......



I malo nakita. Pipin prsten. :)



A za kraj MAHMAH.......


i dva osmeha uz moju omiljenu narukvicu. :)

Hvala vam sto me citate i pisete. Hvala vam za svako slovce jer svako od njih probudi u meni veliku moc kreacije.

Vasa Pipi.