"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

субота, 13. фебруар 2010.

DAN ZALJUBLJENIH



Svim zaljubljenim dusama poklanjam ovo uramljeno srce, da nam ljubav vecno traje. Volite se ljudi, zivot je tako lep i brzo prolazi. A jedno budite sigurni: VOLI VAS VASA PIPISTRELA-PIPI.




Kamen u obliku srca sam pronasla, ovakvo kako jeste, pre nekih 7 godina kraj jedne reke. Skoro sam ga nagazila, ali kako meni sve zapada za oko, u istom momentu sam postala vlasnica istog. Gde ja , tu i ono. I kamen zna da bude topao, dovoljno da ga sunce zagreje, ili ga prosto zagrejemo u ruci.



Ovo je moje drugo srce-kamen, takodje pronadjeno, opet kraj reke, sada jedne druge. Ne znam, da li svaka reka ima srce za mene, ili se moja srca tu negde kriju na njihovim obalama, ali jedno je sigurno: ja imam srce i srce i srce da volim ceo svet. Moje je srce uvek veselo, razdragano, lupa ludim otkucajima i siri ruke da vas sve zagrli. Moram vam reci da sam ja lovac na kamenje inace, a i sluzi mi kao alat u radu takodje.Uclanila sam se u udruzenje:LOVCI NA KAMENJE, a u nasem gradu imamo jednog umetnika (Dragoljub Firulovic-Joe-Firul) koji slika, peva i skuplja kamenje, pun mu je izlog i tamo ima i mog kamenja a i po koji moj rad. I kristalnih kamencica imam takodje i sama sam ih skupljala. Mi ih ne obradjujemo, vec cuvamo prirodne oblike i ponosimo se time.
Ala je lep ovaj svet,
ovde srce, onde srce-cvet.
Ala je lep ovaj svet,
prosetas kraj reke,pronadjes srca da napravis cvet.
Ala je lep ovaj svet
i grancica postane srce ili cvet.



Vasa Pipi vam zeli sve najbolje povodom Dana Zaljubljenih.

13 коментара:

  1. čudovito in v resnici segajoče do srca... ja, prav zagotovo ima vsaka reka srce zate. in vsak cvet in vsak sončni žarek in vsaka dežna kaplja prav tako.

    ОдговориИзбриши
  2. Divan zapis, iako ne slavim ovaj praznik. Meni je svaki dan dan zaljubljenih.

    ОдговориИзбриши
  3. svaki tvoj rad zrači ljubavlju, a ova srca posebno. želim i tebi i tvom mužu dugo sretnih i zaljubljenih dana i sretnih valentinova!
    Ovi prethodni radovi su ti odlični, svaki je lep za sebe! :-)

    ОдговориИзбриши
  4. Hm,kameno srce,pa kako si ga samo pronasla Pipi?Samo, da znas nekada sam nosila kamencic u dzepu da me podseti da se zahvalim za svako dobro sto me snaslo.Pa zaljubljeni ZIVELA LJUBAV.

    ОдговориИзбриши
  5. Grazie per i tuoi commenti che lasci nei miei post :-))
    ps ... mio padre sapeva intrecciare cestini ...( non ha fatto in tempo ad insegnarmelo...)
    sono molto particolari e belli :-)

    ОдговориИзбриши
  6. Divno, ti nalazis blago, i nosis ga u dusi...blago je u tebi, priroda ti ga daje, jer to znas da cenis.

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala na svim vasim komentarima.Tako ste mi dragi i toliko mi znacite. Srecan nek nam je svaki dan, da nam bude puno stvaranja,puno druzenja,puno lepih trenutaka.Volim prirodu, a najvise sam se vezala za nju,kada je moj sin imao zdrastvenih problema i prirodnim vitaminima smo se lecili. Onda sam postala najveci ljubitelj prirode,mada sam uvek i bila i cesto boravim u njoj i redovno se prirodno hranimo.Zato uglavnom biram prirodnije,ali volim stvaranje i volim sve sto vi radite.
    Hvala na podrsci,vasa Pipi.

    ОдговориИзбриши
  8. Pipi, opet se nesto poklopilo u mozaiku nasih zivota...Uzivaj i prikazi nove carolije...

    ОдговориИзбриши
  9. OVI RADOVI SU ODLIČNI ,VRLO ZANIMLJIVO ,SVE POHVALE!!!!

    ОдговориИзбриши