"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

уторак, 16. фебруар 2010.

ZELENI DUKATI I MOJ OMILJENI BICIKL



Izgleda da je period slika uveliko aktivan medju nama blogerima. Na raznim blogovima nailazim na razne slike i jako su lepe. Zelja da uradim slike me davno prati i masta mi je uglavnom bila jako aktivna. Bilo je pitanje vremena kada cu se uhvatiti toga. Moram priznati da su nasa Nena 3110, Mo art i DrJackas, koji se je u medjuvremenu nesto zacutao ( ne znam gde se krije, sta nam sprema), svi zajedno sa njihovim divnim slikama, veliki krivci za ova moja dela.
Ova slika je uradjena naravno u mom stilu i zove se : ZELENI DUKATI. Dukate poznajete najverovatnije svi. Za one koji mozda nisu upoznati, u mom kraju su nekada dukati bili merilo bogastva. Neveste su dobijale na poklon dukate i sto su ih vise imali u porodici, vazili su za toliko bogatije. Bar onoliko, koliko je mene moja baka time upoznala iz prica, toliko umem da vam prenosim. Danas je to manje bitno, mada zlato nekome i danas takodje mnogo znaci. Ja sam drugacija, ja volim prirodu i eto ja predstavljam moj kraj kroz moje ideje. Ram je od zelenog bambusa koji smo ja i moj pipistrelac nasli u nasoj basti. Naravno on mi je pomogao i oko secenja bambusa,mada se i sama razumem u sve to, ali on ponekad izrazi zelju da mi pomogne, a meni bas godi.


Ova druga slika, cije ime ste procitali vec u naslovu: OMILJENI BICIKL, nastala je tako sto sam stvarajuci zelene dukate dosla do ideje da napravim i bicikl. Bicikl cesto vozim i moje je omiljeno prevozno sredstvo. A kao dete se nisam skidala sa bicikla i mozete zamisliti kako su mi redovno kolena bila razbivena, s tim sto je moj prvi kontakt sa biciklom bio kada sam imala samo 5 godina i nista to ne bi bilo cudno da to nije bila velika bicikla koju sam ja isterala na brdo i sela na nju, a spustajuci se nisam mogla da dohvatim pedala , a imala je samo nozno kocenje. Kada sam shvatila da trebam da kocim ja sam centrirala krusku drvo, jer sam zamisljala da je to odlican poduhvat da stanem, i projekat je bio dobro smisljen, samo nisam razmisljala o tome da mogu da padnem, a da sve bude gore okolo su bile koprive. Da vam ne pricam brigu mog dede, koliko se uplasio i kako je trcao sa mnom kod doktora. Nije bio neki lep osecaj ni za mene, zapravo i uplasila sam se i plakala, ali sve je proslo dobro, a danas verujem da mene reuma nece snaci, jer sam se kupala u koprivama sa samo 5 godina. Sve u svemu postala sam veliki majstor za bicikle u svakom smislu, pa i u pravljenju bicikle( bicikla) od jedne jedine grancice. Nadam se da ce vam se dopasti.
Vasa Pipi







5 коментара:

  1. neverjetno, s koliko ljubezni do narave in s kakšno ustvarjalno močjo si podala tale dela... čudovito.
    da ne pozabim omeniti, kako počaščena sem, če kdaj najdeš delček navdiha tudi pri meni;) hvala.

    ОдговориИзбриши
  2. Veoma originalne slike. Posebno mi se dopada njihova jednostavnost. A lepota se prepoznaje upravo u jednostavnosti do koje mnogi umetnici žele da dosegnu.

    ОдговориИзбриши
  3. Slazem se sa Animom, jednostavnost je ono sto ih cini posebnim, sjajna ideja, i veoma originalno.
    Zadivljena sam, Utisak upotpunjuju genijalni ramovi.

    ОдговориИзбриши
  4. Pipi pa sto nisi zvala da se vozamo,kod mene brda ni za lek, al sam zato vozila bez ruku...I naravno sa vecito oguljenim kolenima i laktovima...Slike su ti veoma posebne,kombinacija jute i bambusa,super.Al ja bih tu jos dodala svasta nesto,sta ces takva sam...Uvek bih da komplikujem.POZDRAV

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala vam na podrsci,Znate koliko mi znace vasi komentari.Ja sam jednostavna osoba,uglavnom nikad nista ne prenatrpavam. Volim slike,ali ako vam kazem da u stanu imam samo dve na zidu od 100 i nesto kvadrata stana, onda vam je sve jasno. Bili smo vise od jedne godine u pocetku bez i jedne slike. Ove slike je vec moj sin rezervisao za svoj buduci studenski stan,tako da ostaju u faniliji. Inace i on se ne skida sa bicikle kao mama, a za auto ne znam kada ce da se resi da polozi,obecao sada kada se vrati iz Londona(otisao malo da se pravi englez). Bas mu se ne zuri,isti mama.I on tera neku tradiciju izguljenih kolena i laktova....

    ОдговориИзбриши