"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

понедељак, 12. септембар 2011.






ZVONO I KORPA





Ovako izgleda zvono iznutra. Cak i kuglica od pruca zakacena.



Drugo zvono, dok sam trece zvono poklonila. Ima tih slatkih dusica, koje me pogledaju ocima samo i ja sam u stanju da im skinem zvezde.


Korpa, u njoj ide saksija sa cvecem.






I za kraj jos jednom zvono slikano iznutra. Ovo me podseca na onaj pogled na svet, koji je zaklonjen ljudima nekim ispreplitanim stvarima stalno, koje na neki nacim sami isprepletaju. Mozda mi je bas ovo pletenje omogucilo da ja pronadjem onu pravu moju rupu gde cu nasloniti svoje oko. A iza ovokvog ispletenog zivota, je divan prizor, onaj koji ja vidim i zato sam takva kakva jesam. Kako je lepo biti srecan.  Vi drage kreativke znate to dobro. Hvala vam sto ste tu, a verujem da ce sve vise ljudi naslanjati oci na ove rupe i gledati u daljinu. Pa vidite koliko rupa ima. Ja kad pletem pletem uvek da ima rupa i da ne bude nista sakriveno zaista, samo malo zaklonjeno. Ne bi bilo zanimljivo da je sve na tanjiru. Zato i postoje filozofije i psihologije, slozicete se s mnom.
Puno vas voli vasa Pipi.

8 коментара:

  1. Velika devojčica pravi carske korpe i zaista si vešta u tome. Za to zbilja treba imati dara, jer mnogo toga lepo u njih utkaš....Komplimenti!

    ОдговориИзбриши
  2. Vau, baš mi se svidjela ova ideja za zvono, još i kuglica unutra od šiba. A tek košarica, prekrasna je! Nema na čemu - jedino se mi kreativke dovoljno dobro razumijemo. Pusa! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala Pipi :))))
    Potražit ću rupu u tvom zvonu na koje ću nasloniti svoje oko i pokušati gledati u vis!
    Divim se tvom umijeću savijanja pruća od kojeg nastaju fantastični uporabni i ukrasni predmeti! Zvono je super...i vidim puno takvih zvona na božićnom drvcu :)))
    Pitam se što je slijedeće na Pipinom popisu!?
    pusa

    ОдговориИзбриши
  4. Tehnika je veoma jednostavna, jednostavno treba pronaci odgovarajucu rupu i oko toga se "postavljaju" grancice...veoma prosto :) Svo umece je bas to...pronaci odgovarajucu rupu i onda je jednostavno ukrasiti je...Ubice me supruga sto sam otkrio njenu veliku tajnu.

    ОдговориИзбриши
  5. Dobri ste, hvala vam od srca svima. Naravno Sanja da cu pogledati taj bor, malo cu ga razmotriti bolje ... :)
    A slobodno uzmite tehniku, nece moj muz nastradati, taman posla.. pa sta bih ja bez njega. Ko ce da mi unese bor u kucu.. ;)
    Ljubim vas sve...
    Alex, pozdrav za devojcicu od devojcice ,
    Rea kreativka sa srcem...pozzzz

    ОдговориИзбриши
  6. Stvarno si genijalna!!!!!! Prava čarobnica od pruća:))))

    ОдговориИзбриши
  7. Ma da si mi bliže i ja bih samo gledala okicama i treptala i treptala... ovako mi ostaje samo da se virtualno divim tvome umijeću i sposobnosti da otkriješ svijet rupica iz tvoje perspektive...
    Prekrasno, Pipi, radovi su zbilja prelijepi:))

    ОдговориИзбриши
  8. Pozdrav, ovo ti je slatko. Mene je tata učio plesti košare od vrbe , ali nisam usvojila taj "zanat". Mislim da je ista tehnika :)

    ОдговориИзбриши