"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

среда, 28. септембар 2011.

VAZNA GOLAC(H)




Setila sam se bakinog dvorista i dedinog petla. Setao je on gordo i veselo, hrabar, snazan medju kokoskama po bakinom i dekinom dvoristu nekada. Da, bas on dedin petao zvani golac. Tako smo ga zvali, zato sto je imao goli vrat, vrat bez perija. Kada sam radila ovu vaznu u fazonu golog vrata setila sam se dedinog golovratog petla u bakinom dvorstu izmedju kokoski koje su nosile zdrava jaja, setale umiljate  pilice i veselile se dedinom golacu, koga je deda ponosno cuvao samo zato sto sam ga ja posebno volela. Sada bi nas slavni Djordje Balasevic nam otpevao onu IMAO SAM STRASNOG PETLA.... HAHAHAHHAAAA
Eto jos jednog divnog prizora sa dedinog i babinog imanja. Da, bese to divno detinjstvo koje rado vracam kroz filmove unazad. Koliko ja ideja pokupim bas iz tog doba i tog kraja tamo zvano TIMOCKA KRAJNA, naziv po reci Timok. Divno zar ne. Hvala vam drage moje sto ste tu. Hvala sto razumete jednu Pipi u njenim mastama i veselim pozitivnim pesmicama. Posle svega sto sam prosla ja mogu samo ovako da vidim sve oko sebe, svet moj pun ljubavi u meni i oko mene. Hvala sto postojite, uzivajte u mojoj prici o mom petlu i u slikama moje lepotice VAZNICE GOLAC. 
Vasa Pipi vas puno, puno voli.

11 коментара:

  1. Uživala sam i u priči o pjetlu,i u vazi koja podsjeća na golovratog pijetla,ali ne mogu vjerovati ono što si npisala o kamenju i vjetrenjači.Ne mogu!To je gotovo nevjerojatno.Slobodno možeš nastaviti smišljati,ja ću ionako znati pa pokušati napraviti :))

    ОдговориИзбриши
  2. E kako si lijepo spojila priču o sretnom djetinjstvu, pijetlu i ovu prelijepu vazu...
    Mislim da se i djeda i baka odnekud ponosno smiješe...

    ОдговориИзбриши
  3. Pa neka neko kaže da nema "neke tajne veze"!!! Vraćajući se nekidan iz tvoje divne Timočke Krajine, prolazeći kroz selo, mislim da je to bio Klokočevac, uz put vidim jato tih domaćih koka, i sivih, i braonkastih, predvođenih jednim baš takvim, gološijastim petlom. I kažem kako taj prizor od detinjstva nisam videla! A onda me sad na tvom blogu sačeka ta ista priča. Ima, ima "neka tajna veza"... Pozdrav tebi, od srca! A vaza zaista liči na tog pevca!

    ОдговориИзбриши
  4. Ja ipak mislim da si ti pogrešila... (hi, hi, hi)!!!
    Ti imaš ZLATNE ruke! Zagrljajjjjj...

    ОдговориИзбриши
  5. Eto kako radi tvoj mozak...sjetiš se djeda i bake, odlutaš na selo, vidiš pjetla i napraviš svog gloacha :))) Bravo Pipi! U tebi se svakodnevno rađaju nove ideje a vrijedne ruke to bez problema oblikuju i pretoče maštu u zbilju!
    Hvala na pozitivnoj energiji koju širiš putem blogova!
    pusa

    ОдговориИзбриши
  6. Divna je vaza, a još lepša priča i tvoje uspomene!

    ОдговориИзбриши
  7. Tu smo jedni za druge, s pjevcem golaćem i bakinim dvorištem koje nam vječno služi kao nepresušan zvor ideja..

    ОдговориИзбриши
  8. Lijepo je što si s nama podijelila sjećanje na baku i djeda, pjevca.... i ovu prekrasnu vazu:)))))

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala na posjeti, a vazica je tako chic i romantična, kao i autorica i njeno djetinjstvo. Pozdrav. Loredana

    ОдговориИзбриши
  10. Draga Pipy, hvala na posjeti i stihovima, vidim, da si i ti nostalgicna i sjecas se bake i deke. Tvoja vaza golac je carobna:-))
    Pusa

    ОдговориИзбриши