"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

петак, 20. јануар 2012.


RAMOVI I JOS MALO PASTELA








Ova slika se zove ZLATNI TUNEL. Ljudi koji su dozivljavali putovanje duse, neki na jednostavan nacin, dok neki kroz klinicku smrt, ali doziveli su prolaz kroz ovaj tunel , e oni znaju kako to izgleda prolaziti kroz ovaj tunel i sta ovo predstavlja. Sve u svemu zivot posle zivota postoji, a znam koju vaznost ima nas trenutni svakidasnji osecaj za onaj drugaciji zivot. Ima tu mnogo toga, ali ostajmo kod ovog tunela za sada. Sve u svemu prekrasno iskustvo i daje ogromnu moc coveku. Eto otud i ova moja ogromna moc umeca, stvaralastva  i redjanja ovolikih radova. To je toliko jako u coveku da prosto ruka ide sama, isto kao i pisanje pesmi i sve druge umetnicke vrline. Neko ih ima delimicno, pa treba da pronadje trenutak bas, dok neki kao ja samo odluce, konektuju se i stvori cuda. A ja sam odlucila da ispunim jednu zelju mog nastavnika u skoli, koji je negacijom pokusao da mi skrene paznju koju moc imam, a ja onda iz straha nisam shvatala i jos puno strahova kroz zivot sam prosla, sve dok nisam ovoliko ojacala, da sam danas mocno svemoguca, moc zivi u meni i ja samo biram sta i kako cu.
Ja sam zaista zahvalna mom nastavniku do neba, iako je to iskazao na cudan nacin, to su najbolji nacini zapravo. Duga je to prica..... 

Samo jedno mogu objasniti: ukoliko nekome  se govori da nesto  ne moze, da  nesto ne valja kod njega....  uistinu to ne govori onaj pravi u coveku, vec samo namaskirani onaj drugi koji deluje iz nekog straha i tera coveka  zapravo da to govori. Kod mene deluje sve u fazonu moci, i svacije NE..je moje DA, ali i biram st azaista od toga zelim.
Ovo se ne odnosi na nikoga konkretno, samo sam iskrena sa mojim prijateljima javno, a sve na racun mog nastavnika, koji je od mene stvorio ovo sto jesam danas, na  vrlo neobican nacin i na duge staze.
Uistinu ja sma to stvorila kroz njega.
Kako sam ja zahvalna tom coveku, samo da znate, a i jos nekim pojedincima u mom zivotu, koji su sebe stavljali ispod mog nivoa, zrtvovali sebe, da ja budem ovo.I ovo je duga prica..

Naravno zahvalna sam i mojoj majci, mom ocuhu, mom muzu, mom sinu, i celokupnoj porodici, zahvalna sam vama svima, doktorima koje sam sretala na mom putu i jos nekim vaznim ljudima. Gospode, koliko jacine oko mene, a sve to cini mene Pipi bas ovakvu.
Sto ja volim ovaj svet. Hvala!

























I sve ove ramove sto vidite su delo moga muza- Pipistrelca..kako ste ga prekrstili neki od vas bas. Bas je sve tako divno, a ja vec smisljam i nove sisteme za ramove. Hehhehehe  sve u svemu ja cesto ne izdrzim da sacekam da vam pokazem uramljenu sliku i onda ima i onih koje ste videli i sa ramom i predhodno bez rama, ali sta cu kad volim ovo sto radim. Prosto sam zaljubljena u moje radove i u moje ruke. Cesto mi dodje da ih sve izljubim, a Pipistrelca naravno da ljubim za sva ova blaga koja stvore njegove ruke.



E ovo je acril na platnu. Ovo je isto jedna slika koja se vuce po stanu vec pola godine, napokon je uramljena.
Hvala svima na poseti i na vasim komentarima.

Voli vas vasa Pipi!

13 коментара:

  1. Pipi, draga... volim tvoj blog!
    Dođem na "čašicu", a ti me "opiješ"...

    ОдговориИзбриши
  2. Pipi, hvala za sve pastele, hvala tvom mužu što ih predano uokviruje, a najviše hvala za Zlatni tunel, on nam svima treba više nego ikad!

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Pipi ti si vrlo draga i kreativna duša! Prava umjetnica koja se vrlo lijepo snazali u raznim tehnikama.
    Radovi su ti prekrasni, oduševila si me, sve pohvale!

    Pusa i ugodan vikend:)

    ОдговориИзбриши
  4. Bravo, Pipi, ja sam oduševljena...ovoliko lepote si nam spremila i pokazala, prava izložba, pa još i pregršt pozitivnih reči i osećanja.
    Kompletan doživljaj, savršeno!

    ОдговориИзбриши
  5. Samo tako i dalje, draga Pipi! Tvoje slike su pune zivota, energije i radosti, koje prenosis na sve oko sebe. Jednostavno preprekrasno:-)

    ОдговориИзбриши
  6. I vidi de da je sva pozitivna energija usmjerena prema tebi. Jednostavno pršti iz tvojih radova, Predivno draga. I treba biti zahvalan, i ja svakoga dana zahvaljujem na svom blagu ovoga svijeta koje uživam. A to su ljubav i majčinstvo!!! Nema ništa vrijednije od iskrene ljubavi!!!

    A ona ljubičasta kravica, ma morat ćeš mi malo potankije to objasniti!!! Pusa i pozdrav tebi i Pipistrelcu, reci mu da je pravi majstor. Svaka mu čast!!!

    ОдговориИзбриши
  7. Ma koja si ti neumorna.... čarobnica!!!!
    I pozdrav Pipistrelcu, hehe:))

    ОдговориИзбриши
  8. Prekrasno draga Pipi, ovo je melem za oči i dušu...
    A Pipistrelcu pozdrav,naravno, podrazumijeva se..
    Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  9. Pa kad ćeš se odmoriti???Nije da ne želim više gledati,ali nabijaš mi kompleks!

    ОдговориИзбриши
  10. Prekrasne slike draga Pipi!
    I tako ja gledam i gledam i divim se i nikad kraja, pa se pitam - pa kad si to sve stigla? Nevjerojatna si...žena sa čarobnim moćima i nezamjenjivim rukama!
    Komentirala bi neke slike ali trajalo bi predugo da se stalno vraćam i brojim koja je po redu ona o kojoj govorim, pa bi bilo dobro da možda ubuduće staviš naziv svake slike...nemoj zamjeriti, mala sugestija! Inače, na slici zlatnog tunela sam zastala...i divim ti se...a moj odabir najljepše slike koja se mene osobno dojmila je slika na kojoj je crvena ruža (treća po redu)!
    Pusa

    ОдговориИзбриши
  11. Da li ti spavas uopste???? Ovo je sve tako predivno!

    ОдговориИзбриши
  12. Stvarno fenomenalne slike, narociti Zlatni tunel i slika broda

    ОдговориИзбриши