"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

среда, 4. август 2010.


MOJE SLIKE






   





 






Nisam slikala vec sto godina. Tacnije, zadnji put jos u skoli. Secam se i danas jedne moje slike,koja je bila zakacena dugo godina ispred direktoreve kancelarije. Bila sam jako ponosna na sebe, ali mi okolnosti nisu dozvoljavale da se dalje upustam u te avanture. Vremena su bila takva. Sada sam resila da se malo vratim svom umecu u sto sirem pogledu, a za to sve mogu da zahvalim vama svima, mojoj porodici i naravno mom najdrazem sinu, koji je sebi narucio veliki deo ovih slika za svoj buduci stan. Znam da ako budem radila dalje, posticicu ja dobre uspehe u tome. Talenat je ocigledno tu, a praksa ce uciniti svoje, to sam dokazala svojim prucem,nadam se. Valjda je moralo da prodje vise od 25 godina da ponovo uzmem cetkice u ruke. S tim sto sam jako oskudna sa priborom, valjda cu se sa vremenom obogatiti. Takva sam, uglavnom od nista napravim svasta, a sve je pocelo od one kutijice.I VELIKO VAM HVALA NA VASIM PODRKAMA. OVO SU ZAPRAVO VASI REZULTATI. KAO STO REKOH 100 GODINA JE PROSLO OD ONE SLIKE ZA KOJU SAM ONDA DOBILA NAGRADU. BILO JE I VREME PROBUDITI SE. A vi velike umetnice slobodno me kritikujte, tamo gde nije svrseno,vidi i moje oko male nedostatke, ali znam da umem i bolje. Samo da malo ozivnem.
PUSA

11 коментара:

  1. Nikad nije kasno da opet nastaviš slikati, evo vidiš i sama:)
    Samo tako nastavi.
    Pusa!

    ОдговориИзбриши
  2. Za sve što radimo važan je podsticaj, ohrabrenje... ali i velika ljubav i vera u ono što radimo. Sve to očigledno imaš - zato samo nastavi sa slikanjem i ostani tako originalna.

    Meni se radovi veoma dopadaju, ali bih ti predložila da ispod slike naznačiš naziv slike, tehniku i dimenzije.

    Veliki pozdrav i sve najleše želje,

    Nadica

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala vam puno na podrsci. To mi toliko znaci u ovakvim koracima. Sigurno ste primetili koliko volim slike, za mene je dodatan odmor, potpuno poseban, ako sam usput posetila i kakvu galeriju. Najlepse secanje mi je ostalo kada sam se nasla u Spaniji u galeriji Salvadoria Dalia. Jedva sam napustila galeriju, kao da sam usla u neki svoj svet. Jednostavno volim stvaralastvo i umetnost. A po profesiji sam i diplomirani gradjevinac, pa mora biti uglavnom sve pod konac. Muke imaju moji muski sa mnom, ali zato sve je to u pozitivnom smislu njihov zivot perfekcije. Slatke muke. Verujem da ste i vi tu negde, inace ne bi bile ovde gde jesmo drage/ dragi blogerice/blogeri. Pusa i veliko hvala. Ne mozete ni sanjati sta za mene znacite, prosto cinite nemogice mogucim.

    ОдговориИзбриши
  4. Teško je reći koja je najlepša, jer sve su sjajne....Prva slika mi deluje kao da je cvet na plišu, a ostale kao da su postavljeni cvetovi na "kamenčićima" obojenom raznim bojma...Cvetovi od trske na lepoj podlozi su mi baš ono pravo...Samo napred, dobro ti ide, jer očito imaš dara za sitnice koje život krase....

    ОдговориИзбриши
  5. Slike su medene :-) Kad bi se morala odlučiti za jednu, zaista ne bih mogla da kažem koja mi se najviše sviđa. Lepo :-) Velika pohvala za tvoj talenat. Drago mi je što su četkice opet u tvojim rukama, nemoj da ih ostavljaš sa strane. Neka ti uvek budu pri ruci ;-)
    Nekad treba proći ko zna koliko godina, da bi se ponovo navratili na stare, drage stvari.
    Najveća je umetnost kada od ničega napraviš nešto!

    Veliki pozdrav i kisss

    ОдговориИзбриши
  6. Nije važno gdje ni kada, taj klik se jednostavno desi i treba samo odlučiti i krenuti, a nakon toga biti uporan i usavršavati svoja umijeća...ja npr. nisam znala šta sve mogu dok nisam odlučila i pokušala...zato ti želim da se probudiš i da zaista puno, puno lijepih slika naslikaš poput ovih, jer su stvarno lijepe! Bravo!!!

    ОдговориИзбриши
  7. s talentom je tako, da na srečo ne odide nikamor... če ga imaš pod kožo, ga imaš, in tvoj je nesporen. oblike sploh - tu imaš velik dar in prav je, da gradiš na tem. ni važno, koliko časa mine od zadnjega ustvarjanja - a ni zanimivo, kako se nekega lepega dne vse skupaj vrne, hoče na plano, tako, da imaš občutek, da se je slika kar sama naredila? :)

    ОдговориИзбриши
  8. samo treba nastaviti dalje, jer je odlično krenulo :)

    ОдговориИзбриши
  9. Pipi nadam se da si toliko uzivala u radu koliko se meni slike dopadaju.Bilo je i vreme da ozivis svoje slikarske carolije.Veliki pozdrav

    ОдговориИзбриши
  10. Draga, pa sta si dosada cekala, slike su ti originalne i mastovite, svaka cast, samo tako dalje:))
    Pusa

    ОдговориИзбриши
  11. slažem se s onim što je već napisano.....nikad ne znaš šta sve moćžeš dok ne pokušaš:)))).... a onda se dogodi čudo,obuzme te i nastaju nevjerovatne stvari a ti si sretna i ispunjena:))))......sami nastavi slikati,slike su interesantne,posebne i nadasve tvoje:))))....
    držim fige za još puno,puno njih <3 <3
    pusa:)).....

    ОдговориИзбриши