"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

понедељак, 8. август 2011.

KUCE, KUCICE, STANOVI



Ovaj projekat radim vec neko vreme. Naravno nasa Tatijana je bila vrednija od mene za dlaku, a kao da smo se dogovarale o ovakvim projektima. Nismo verujte nam. Ja sam skupljala sve coskove od dascica koje su ostale od ramova (one koje je pravio moj muz za moje slike) i pravila u medjuvremenu razne slike u svojoj glavi ( projekte) kakve kucice mogu praviti. Pre par dana slicne stvari osvanu na Tatijanin blog, znaci i ona je pravila projekte mimo mene, zamislite skriveno, al oprastam joj. Ja sam ovo nazvala kucemanijaaaaa. E sad konkurencija je velika, stanova i kuca na pretek i kod nje i kod mene, pa izvolite birajte sami. Ja sam se zaljubila i u njene i u svoje, a mesta ima za sve.


Ova kuca dobrodoslica ima vrata koja se ostavarju odredjenim kljucem muzike, smeje se od srca, greje solarnom energijom, gleda prozorima ljubavi, a ima i dva satelitska programa ( mada ja TV slabo, jako slabo gledam, ali neka ima, bogastvo je u tome, imati, a koliko se koristi... ;)  nevazno je). Takodje je puna ljubavi i cveca. Bajkovita Pipina kuca. Prvo sam je sastavila celu u mislima, bas kao Nikola Tesla svoje projekte, a zatim simsalabim..olaaaa.



I naravno Welcome. E ovo sam ukrala od Tatijane, a napravio je moj muz sam od zice. Eto za tako nesto imam veliku pomoc, obzirom da ja za sada ne mogu jos uvek da seckam i zavrcem teze stvari rukom, zato je on tu. Pohvale idu njemu, tako da Tatijana moze samo njega da grdi za lopovluk. Tatijana hvala na ideji o zici Welcome. 




Ovo je stambeni sokak koji vec visi na mojim vratima, pa kad ga ugledate, znajte tu sam unutra ja. Kucice su dodaci ofarbanog drveta na dasci, koja je isto ofarbana i naslikala sam drvo i cvece, a i sunce naravno. Sve je to izlakirano, u slucaju da se promeni vreme, tu i tamo kod mene pada i kisa, ali ovako je uvek suncano u mom domu. Podseca me na naseljenu zonu u Vojvodini i Madjarskoj. Oni imaju ovakve kucice sa kapijama i prozorima tik jednu iz drugu, mada nisu jedini.




I OPET JEDNA NOVA SLIKA


Nije dovrsena, al skoro da jeste, nije potpisana takodje, al to je najmanji problem. Ova je vec rezervisana, moj brat racuna na nju, pa ide njemu. Ovi suncokreti idu ko alva, svi ih vole. Ako mi mama ne ukrade sledece suncokrete, a ima jos njih koji se njima nadaju, ali jedni od sledecih u nizu ce biti i moji, a sad  koji videcemo. Znaci da imam pune ruke posla oko suncokreta. Ovi suncokreti govore o Jasminkinom  blogu, o Jasminki vrednici, neverovatne kreativne dusice. O njoj ste sigurno culi svi. Dobar glas se daleko cuje, a ona ima divne ruke, mastu, sposobnost, kreativnost i znanje.... Naravno u ove reci spadate sve vi kreativke i nastojicu da cesce pisem o svakoj po nesto sto me odusevljava, polako dok dodjete na red... 
Slika je 60 x 50, akril na platnu. Jel slikate vi na necemu drugom, dajte neku ideju, cime i sta. Vidite da sam u fazi cetkica, da mi nocu non stop pipkaju cetkice nos, sva sreca da nisam osetljiva, inace bi bilo nespavanja.


Cetkicama je nastala i ova 50 x 10. U prirodi je mnogo lepsa, ova mi slika nije bas uspela aparatom. Nema jos ram. I ova je rezervisana i ram joj sledi, samo da kupimo dascice, a onda juhu, novi delici dascica. Ko zna sta sve jos dolazi od njih tek. Neke ideje vec imam. A i jedan novi projekat za kucu...hmmmm. Ja inace dolazim iz gradjevinske svere sveta. 


I tako gradi, pravi.... ove veznice se vuku, nikako da ih slikam, a kad pogledam ova narandzasta je bas kao PIZA, stoji na jednu stranu. Tako je to kad ne znas sta ces pre, pa se ceka na red. Neka ceka i ona, mozda se jednog dana i ispravi moja PIZA.


Ova slika je mali uzas, losa pozadina, ja nestrpljiva. Imam hiljadu ideja u glavi, a i spremam se za neke pauze. Ovde sam ionako htela da vam pokazem kakve vazne ja koristim za to moje famozno cvece. Moj muz je napravio nekoliko ovakvih vazni. Nedostaje nam samo izlog.


I evo jos jedne vazne. U ovakvoj vazni je otisao i onaj prvi cvet, koji sada zivi na Siciliji, u kuci nasih prijatelja. 


I sta cu kada su mi zidovi zeleni, a ja zurim, podlogu bih mogla pronaci, ruka mi od umora zadrhti izgleda, ali vi i ovako vec ovo vidjate svaki dan u Pipinoj radionici. A moj muz mi je lepo kupio fotoaparat, napravio i stalak, e sad.....Pipi..Pipi...cccccc.
Moja kuca je puna cveca, a zamislite uopste mi nije potrebna voda za zalivanje. Niti moram u vaznama da je sipam, sve na suvom, dugotrajno, a prirodno.
Hvala vam sto ste tu, sto mi dajete pozitivnu energiju, sto ste tako kreativne i podrzavate me u svakom projektu. Mozda jednog dana uspete i da dobijete ovakav jedan stambeni objekat besplatno. Ko se potrudi, ima sanse, jel tako???

Voli vas vasa Pipi.

5 коментара:

  1. divno,divnoooo.Mene su odusevile ove male slatke stambene kucice u sokaku.Podsecaju me na detinjstvo,na baku i deku i bezbrizno detinjstvo provedeno kod njih.Na trenutak si me vratila jedno 40-tak god.unazad i vratili su se mirisi detinjstva.Ako ikada resis da nekome poklonis taj sokak,volela bih da to budem ja:))))

    ОдговориИзбриши
  2. Prijateljice, lijepe si nam radove pokazala, ali znaš već moju strast- suncokreti. Obožavam ih, a tvoja je slika savršena

    ОдговориИзбриши
  3. nekako mi se čini da će uskoro osvanuto cijeli grad prepun novih kuća:).....i imat će drvenu ulicu,kamenu ulicu,slikarsku ulicu,platnenu i tko zna kakve još ulice:))).....kreativnost i mašta nemaju granice:))....
    a da ne bi bilo pretoplo u kućama sve ulice će imati drvorede pipinih stabala:))....

    ОдговориИзбриши
  4. AAaa!Aaaaa!Ja ću se odvaliti,koji post,koji radovi,koliki radovi!Ma tko bi ti zamjerio?????Totalno si otkačena Pipi!

    ОдговориИзбриши
  5. Mene nema nekoliko dana a ti objavila cijelu hrpu predivnih radova, stvorila si mi problem, haha, jer ne znam odakle krenuti, toliko savršenih i prekrasnih stvari na jednom mjestu!!! Bravo, vrijedna Pipi, svaka čast na ovim radovima, idem opet na miru uživati i diviti se:))

    ОдговориИзбриши