"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

субота, 30. јул 2011.



PIPINA GALERIJA 2






Jedna velika 40 x 60 . Jos uvek slabiji strucnjak za fotoaparate, ali se poboljsava stanje. Ova je inace tako malo u tami. Blic joj smeta ocigledno. Prva cela, druge dve detalji.



ova mala dobila ram, velicina 30 x 10.




Slika 40 x 20





Ova je mala 18 x 14 , sa ramom je veca :)




I kale dobile ram. Secate se i njih, 18 x 14




Eda i ova je dobila ram. Za ramove je Eda kriva, naredila mi je da ih uramim, seca se ona toga.. Ova je 23 x 20 i ovu je moja mama rezervisala. 



I jos jedna 18 x 14, nje se isto secate.




I ova je nastala iz sale. 30x12



 I ova isto 29 x 8. Mozete zamisliti mog muza u izradi ramova sa ovakvim dimenzijama.

Vasa Pipi

петак, 29. јул 2011.




PIPINA GALERIJA 1














Slika iz snova. Sanjarenja svasta stvaraju. Ram je cista java mog muza, zna se. Obicne letvice, polepljene i iseckane da bi dobio formu i velicinu. Zatim sam ga ofarbala akrilnim bojama, poprskala sam ga zlatnim sprejem i prelakirala nekim lakom za drvo koji je jako prijatan za ambijent u odnosu na onaj za camce. 



Ova je dobila ram i otputovala.



I ova je dobila ram i sprema se za put.




Ovo srce sada zivi na Siciliji u kuci jednih prijatelja, na njemu sam ugradila jednog andjela, a sa njim je otisla i plava vaza, narandzasta vazna i onaj cvet iz palme iz jednog predhodnog posta, kojeg sam ugradila u vaznu koju je napravio moj muz od drveta i prelakirala sam je, bas za takvo cvece. Bice sigurno jos takvih radova, prosto sam bila u tolikoj guzvi da sve to sredim, upakujem na daleki put, da nisam imala ni vremena, niti sam se setila da sve to i naslikam jos jednom aparatom.  Znam da mi necete zameriti. Kako stvari teku, treba ovde jos jedan par koji ce da pakuje i slika ocigledno, jer jedna Pipi i jedan Pipi-muz nije dovoljno. Mozda mi jednom ti prijatelji posalju slike u originalu i onda mogu da vam pokazem.
Ima jos slika u mom ateljeu, ali moram ih lepo naslikati, jer ove sto sam slikala mi se ne dopadaju. To slikanje fotoaparatom kao da mi je neki jako tezak posao, ali mislim da ce mi savet nase Anima-art jako posluziti. Hvala Anima, draga Nadice, bas imas Animu-Dusu za mene.
Vasa Pipi

четвртак, 28. јул 2011.


MORSKI CRVENO-BELI CVET
ili 
PIPINO CVECE POZITIVNE ENERGIJE


 

Navilki ste vec na moje fotografije tako da necu ni da se pravdam vise. :) Potrudila sam se da vam predstavim ono sto umem dobro da radim, a to je da slikam rucno. Ocigledno da bih ja to bolje prenela rukom na ekran, nego fotoaparatom. Ali dobro vi to vec znate ionako, a ja samo da vam se malo pohvalim ovom malom, ali ekstra slikom koja je moja kreacija iz mojih snova. Sanjam cesto i nocas sam sanjala opet nesto novo. Jako je lepo sanjati, a i sanjariti, svatsa lepog dobijes na javi, samo odvojis ono sto zelis. Pitam se da li ovakvo cvece negde postoji. Ako nigde ne postoji kod mene da.

Ovde ima ram. Hocu da se pohvalim sa ramom, jer je to delo moga muza i zaista su mu ramovi fantasticni. Samo da dodam da ih pravi od dasaka, koje lepi, sastavlja ispod, iznad, svasta on iskombinuje i super su. Svi ramovi sto vidite na mom blogu su njegovo delo. Bas smo tandem. Hihihihihi, nismo ga tek tako nazvali Pipistrelo, mada to na italijanskom znaci slepi mis, a ova imena Pipi imaju veze sa lepim i sa Pipi dugom carapom, iako je vise bosonoga i sa strelom sto oznacava cilj, ali sve je to ok i sve je to za ljude i slepi misevi su retkost nema ih svuda i imaju svoja umeca, tako da mi sve volimo. Volimo celi svet, jer bas je lep.
 Ponosna sam na moje vredne ruke, kao i na vredne ruke moga muza i na nas um svesnog i podsvesnog. 


I za kraj jedna slika iz nase okoline. Ovde kod nas svasta ima, kao i kod vas. I lepo je sto imamo ovaj internet da mozemo jedni drugima da podarimo i ovakve prizore. A ovo je slikao moj muz, tako da je ekstra ispala i moram da je podelim sa vama.

I toliko za sada. Kad poslikam ostale radove, a sada ce valjda ici jos bolje, imamo novu fotokameru, bice jos toga.  Potrudicu se da jos bolje slikam. To znaci da moram vise vremena da poklonim slikanju aparatom.

Vasa Pipi

среда, 27. јул 2011.

Za one koji razumeju deciji svet, prvenstveno za nasu Anima Art kojoj sam obecala bar jednu pesmu iz moje zbirke


Korak moj

Korak po korak,
ja idem dalje,
na taj put dalek 
nesto u meni me salje.

Sa radoscu putujem,
u zvezde gledam,
jako se radujem
i moju srecu nikome nedam.

Svakoga dana ja novosti imam,
hranim se stalno ja sa njima, 
sa njima ja vesto plivam,
dok svaka novost u meni uziva.

Iz dana u dan sve bolje letim,
ljubav u meni je sira i lepsa
i kad nemam sa kim da je delim,
ona je u meni i nije slepa.

Oci su joj jako velike
sijaju zraci, sve je u cvecu,
ta ljubav je cudne vrste neke
a ja znam da gradim tu srecu.

Saznadoh slucajno da trazila sam nista,
tragajuci za necim sto ne postoji,
saznadoh i slucajno da ta pista,
uvek samo i jedino za mene tu stoji.

Ta moja pista bez mene ne ide  nikuda 
ona me verno drzi i trpi,
hvala joj jos  jednom i ovog puta
sto zbog moje nista se ona strpi.

Ta moja pista za mene skrojena
ostade moj verni drug,
u meni je jako ona voljena
i ona zna da ceni moj trud.

Korak po korak
dok zraci sijaju,
korak po korak
oni me miluju,
korak po korak
ja hrabro gazim,
na srce svoje 
sve vise pazim.



MADE BY:
Pipi bez carapa........ dugih i kratkih, bosonoga trci po pesku na obali mora.
(vrucine su a ja ne ukljucijem klimu, vise volim da hodam u toplom ambijentu bosa, ako je moguce po lepom pesku jos radje, makar i skakutala od toplote ;) )



Hvala SRCU sto me trpi
hvala nogama sto me nose,
hvala ocima sto me gledaju,
hvala svim mojim manama koje mi pokazuju kuda trebam da gazim, kako da ih preokrenem da  postanu najbolji deo mene,
hvala svim mojim koracima sto me zivotnom stazom vode bas tamo gde ja volim da idem. Magija postiji, jedino sto trebamo uciniti je dozvoliti da nam bude drug.
I na kraju hvala svim Pipinim drugaricama i posetiocima njenog bloga, vi ste pokretaci svega u njoj. Hvala jos jednom. :) Lep i ugodan odmor svima.

уторак, 12. јул 2011.

OPET VAZNE




Moram ovo da podelim sa vama. Jako sam ponosna na njih.
Vasa Pipi koja vas obozava. 
Hvala vam sto ste tu. :))))))))

петак, 8. јул 2011.



Palma procvetala



Hihihihihihiihi, ovo moje cvece resilo svuda redom da cveta.



zaljubila sam se u ovakve kombinacije, al dobro znam dosadih, evo prestajem, prelazim na nesto drugo.
Pa do sledeceg posta pozdrav.
Vasa Pipi


субота, 2. јул 2011.



GRANA PUNA CVECA






Sta da kazem osim da mi kreativnost i nocu radi trista na sat. Sanjam probudim se i odradim. Tako je i pocelo sa ovim cvetom. Od samog pocetka od kada je nastao u mojim mislima u snu, pa do danas proslo je vec nekoliko meseci, ustvari skoro godina jos malo. Ovaj cvet je nastao u noci kada sam molila za zdravlje jedne devojcice zvane Stasa. Ovaj cvet i nosi jedno lepo secanje na nju, veselo dete, veselog osmeha i veselih ruku koje su izgledale jako nemirno oko nje, bas kao da ce u svakom momentu promeniti svet. Ja verujem da jeste uspela u tome. Ove cvetove rado pravim i dok ih radim osecam da je Stasa moj andjeo cuvar.
Da ne bude zabune, ovi pupoljci belo-zuckaste boje su sastavini deo grana, u mojoj cudnoj zemlji raste sve i svasta, ili ja tek sada vidim sve i svasta :))). Uglavnom ja puno stvari vidim ovde oko sebe, sto ranije u svojoj zemlji nisam nikad videla, mozda vi to poznajete, imena ne znam nazalost. :)) , ali to ne znaci da ja to sve ne mogu iskoristiti, naprotiv. 




I ko kaze da iz kamena ne moze niknuti nista, taj se samo vara. Ovo je primer da kamen i beton mogu biti prijatelji jednog zivota, ....puno zivota. Nista nas nece slomiti, ako mi svesno biramo zivot, dobar, srecan, veseo, bogat, zdrav.......:). Ovde koristim i momenat da vam svima pozelim najlepsi odmor u vasem zivotu sad, bas sad u ovim momentima, jer zivot je tako lep i svemoguc. Volim vas sveeeeee i hvala vam za svako vase slovce i posetu, divni ste.
Vasa Pipi