"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

понедељак, 28. децембар 2009.

NOVOGODISNJI DOCEK













Nekada je bilo mnogo veselo, doceku Nove Godine nidge kraja. Pripreme pocnu mesec dana ranije, ako ne i dva i u prolece se jos uvek pricalo o tome. Svi se radovali, svako je na svoj nacin slavio, ako nikako drugacije onda uz veseli TV program, provodili se do zore. Minimaks je pricao svoje sale i viceve i smejanje do suza. Danas? Nekako je svega mnogo manje, sve je postalo manje veselo, nekako nije vise to to. Resila sam da Vam bar na trenutak zamenim Minimaksa. Za sve one koji ga znaju i oni koji ga ne znaju, vraticu na trenutak ono vreme nase, sto nekad bease.








  • Advokat: Jeste li seksualno aktivni? Svedok:Ne samo lezim.


  • Advokat: Kada vam je rodjendan? Svedok: 15-tog januara. Advokat: Koje godine? Svedok: Svake Godine.

  • Advokat: Koju opremu ste imali u trenutku udarca? Svedok: Guci trenerku i Ribok patike.


  • Advokat: Ta cinjenica da ste zaboravni utice na Vas? Svedok: Da. Advokat: Na koji nacin utice? Svedok: Pa zaboravljam. Advokat: Zaboravljate? Da? Mozete nam dati primer necega sto ste zaboravili?



  • Advokat: Koliko ima godina Vas sin,koji zivi sa vama? Svedok: 26 ili 27, ne secam se. Advokat: Koliko dugo zivi sa Vama? Svedok: oko 32 godine.




  • Advokat: Koja je prva rec koju Vam je muz rekao ujutru? Svedok: Svetlana. Advokat: I sto ste se uzrujali? Svedok: Ja se zovem Danica.




  • Advokat: Recite doktore, da li je istina da kad osoba umre u snu, ne zna za to do iduceg jutra? Vestak: Vi ste stvarno polozili pravosudni ispit???




  • Advokat: Jeste bili prisutni kada su Vas slikali? Svedok: Mozete li ponoviti pitanje, molim Vas?



  • Advokat: Znaci dan zaceca Vaseg deteta je 2 februar? Svedok: Jeste. Advokat: Sta ste tada radili? Svedok: Uh.... Advokat: Znaci imate troje dece, da? Svedok: Da, imam. Advokat: Koliko je devojcica? Svedok: Pa tri. Advokat: A decaka?




  • Advokat: Kako je prestao Vas prvi brak? Svedok: Pa smrcu. Advokat: Cijom?




  • Advokat: Mozete li opisati pocinioca? Svedok: Bio je otprilike srednje visine, kratke brade, ustvari neobrijan, crna jakna, ili siva, mislim. Advokat: Je li bio musko ili zensko?




  • Advokat: Doktore, koliko autopsija ste obavili na mrtvacima? Svedok: Sve autopsije sam obavio na mrtvacima.




  • Advokat: Svi Vasi odgovori moraju biti usmeni,dobro? Koju srednju skolu ste pohadjali? Svedok: Usmeni.


  • Advokat: Mozete li se setiti u koje ste vreme poceli pregledati telo? Svedok: Pa, autopsija je pocela oko 8 i 30 ujutro. Advokat: A gospodja je bila mrtva u to vreme? Svedok( ljut): Ne, sedela je na stolu pitajuci se zasto radim na njoj autopsiju.




  • Advokat: Doktore,kada ste radili autopsiju, jeste li proverili puls? Svedok: Nisam. Advokat:Aha, a krvni pritisak? Svedok: Ne. Advokat: A disanje? Svedok: Ne. Advokat: Znaci ipak je bilo mogucnosti da je pacijent bio ziv kada ste poceli sa autopsijom? Svedok: Ne, nije. Advokat: Ne? A kako mozete biti tako sigurni? Nijednu proveru niste radili. Svedok: Zato sto osobe na koje padne betonska ploca teska 4 tone, nemaju sanse da prezive. Advokat: Da, da, a jel ipak moguce da s obzirom da niste radili niti jednu proveru, pacijent bio ziv, ili je cak i sad ipak ziv? Svedok(ljut): Da i verovatno se negde bavi advokaturom!





Toliko o nasem sudstvu i advokatima na Minimaksov nacin.


Srecna Nova Godina svim posetiocima ovog Bloga.




Vasa Pipistrela.

петак, 25. децембар 2009.

SRECNA NOVA 2010. GODINA I BOZIC








Zvezda i zvonce radjeni motivacijom svega oko sebe. Radila sam ih sa puno osecajnosti, radoscu i nestrpljivosti da sto pre budu gotovi kako bih sto pre tu radost podelila sa vama. Nadam se da sam uspela da vas malo obradujem. Lepe Praznike!!!

субота, 19. децембар 2009.

MOJE NAJLEPSE VAZNE OD STAKLENIH BOCA I PRUCA IZ PRIRODE











Moji unikati su mi postali tako dragi i iz dana u dan sam sve vise zaljubljena u svoje radove. Toliko sam ponosna na svoje vaznice. One su postale sastavni deo mog zivota. Nema sanse da odem u prirodu i da nista ne donesem kuci. Priroda je cudo. Postala sam deo tog cuda, a to cudo je postalo deo mene. I bas to zelim podeliti sa vama. Hvala svim posetiocima moga bloga i svim komentatorima. Zelim svima lepe Bozicne Praznike i Srecnu Novu 2010 Godinu.
Vasa Pipistrela







петак, 18. децембар 2009.

ZVONO OD PRUCA IZ PRIRODE




Jos jednom su moje ruke potvrdile moju mastu. Bilo mi je potrebno dosta vremena, ali strpljivo do kraja. Moja masta, strpljenje i moje ruke stvorile su jedno lepo zvono.

среда, 16. децембар 2009.

Moje veliko srce



Cesto sam uzimala olovku u ruci i nacrtam srce. Jos u skoli, kada mi je bilo dosadno, ja sam sarala olovkom po papiru i najcesce sam crtala srca. Za mene je srce lepa stvar, koja uvek podseti na ljubav, srecu, radost i sve sto je lepo, NA ZIVOT pre svega. Predstavicu vam moj rad, moje VELIKO SRCE. Ovoga puta nije crtano srce na papiru, vec rad sa materijalom iz prirode. Kazem ja: masta moze svasta.



понедељак, 14. децембар 2009.

MATERIJALI IZ PRIRODE




Svaki odlazak u prirodu moze biti od koristi. Cak i putovanja mogu imati svoj poseban smisao. Jednom dok sam odmarala na jednom parkingu, zapala mi je za oko neverovatna trava ogromne duzine. Imala sam osecaj da tako nesto je nestvarno. Morala sam sebi priustiti malo toga, plasila sam se da nikad vise necu tako nesto videti. Pozelim cesto da ponovo odem na to mesto, a pitanje je da li se opet moze tako nesto tamo naci. U svakom slicaju ja sam napravila dve lepe kike.

недеља, 13. децембар 2009.

Mali momenti kreiranja
Korpe od raznovrsnog materijala iz prirode.









Rucni radovi

субота, 12. децембар 2009.

Priroda


Moj svet je priroda.Priroda je cudo.Volim to svoje cudo i ljubomorno ga cuvam.
Mozete gledati,diviti se,komentarisati,samo mi ne unistavajte moje cudo.Bez mog cuda ne bih bila ja- JA.



JA I MOJ SVET


Masta moze svasta





Za ovakvo srce su potrebne samo dve ruke i malo prirode




Sposobnost vrednih ruku i maste

Jos kao dete sam se divila ljudima koji nesto stvore sopstvenim rukama. Divljenje i licna masta me nikad nisu napustali. Cesto uhvatim sebe kako u mislima lutam u nekom svom svetu, daleko od stvarnosti i stvaram mastovite slike, samo meni poznate. Cesto svoju mastu manipulisem okrecem, prevrcem, a da nisam ni svesna, a sve te slikovite maste izmemorisem u svom mozgu i obogacujem svoj svet maste. Cim dobijem neku priliku, prenesem to i u stvarnost.Naravno za to se nadje prava stvar, pravi momenat i pravo raspolozenje.
Vise puta sam pozelela da taj moj svet podelim sa nekim. Verujem da ima jos takvih i da nisam sama.
Mastovita Pipistrela