"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

субота, 2. јул 2011.



GRANA PUNA CVECA






Sta da kazem osim da mi kreativnost i nocu radi trista na sat. Sanjam probudim se i odradim. Tako je i pocelo sa ovim cvetom. Od samog pocetka od kada je nastao u mojim mislima u snu, pa do danas proslo je vec nekoliko meseci, ustvari skoro godina jos malo. Ovaj cvet je nastao u noci kada sam molila za zdravlje jedne devojcice zvane Stasa. Ovaj cvet i nosi jedno lepo secanje na nju, veselo dete, veselog osmeha i veselih ruku koje su izgledale jako nemirno oko nje, bas kao da ce u svakom momentu promeniti svet. Ja verujem da jeste uspela u tome. Ove cvetove rado pravim i dok ih radim osecam da je Stasa moj andjeo cuvar.
Da ne bude zabune, ovi pupoljci belo-zuckaste boje su sastavini deo grana, u mojoj cudnoj zemlji raste sve i svasta, ili ja tek sada vidim sve i svasta :))). Uglavnom ja puno stvari vidim ovde oko sebe, sto ranije u svojoj zemlji nisam nikad videla, mozda vi to poznajete, imena ne znam nazalost. :)) , ali to ne znaci da ja to sve ne mogu iskoristiti, naprotiv. 




I ko kaze da iz kamena ne moze niknuti nista, taj se samo vara. Ovo je primer da kamen i beton mogu biti prijatelji jednog zivota, ....puno zivota. Nista nas nece slomiti, ako mi svesno biramo zivot, dobar, srecan, veseo, bogat, zdrav.......:). Ovde koristim i momenat da vam svima pozelim najlepsi odmor u vasem zivotu sad, bas sad u ovim momentima, jer zivot je tako lep i svemoguc. Volim vas sveeeeee i hvala vam za svako vase slovce i posetu, divni ste.
Vasa Pipi

10 коментара:

  1. Gdje god stavis svoje cvjetove, uljepsas i obogatis prostor s njima. Prelijepi kao i uvijek:-)
    Pusa

    ОдговориИзбриши
  2. Oduševiš me i svojom kreativnošću i tekstom i sposobnošću da vidiš stvari, vidiš srcem, a ne očima!

    ОдговориИзбриши
  3. Mamino zlato. kako da ne videla si u kamenje bašta. A ti imaš zlatne ruke i pametnu glavu da razmisli gde šta paše i kako da izgleda samo tako napred ljubi te majja.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман3. јул 2011. 16:42

    Grana je prekrasna. ali ja evo čitam tvoj post i plačem. Nešto sam ovih dana rastresena i toliko me podigneš sa svojim riječima. I u pravu si, sami si biramo život...Pusa :)))

    ОдговориИзбриши
  5. Divno ti je cvijeće i ova grana i ova palma a najdivnije su tvoje riječi koje izlaze iz srca.
    Lijepi pozdrav

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман5. јул 2011. 13:03

    Svakoga dana, u svakom pogledu, sve vise napredujes...

    ОдговориИзбриши
  7. Pipistrelin muz5. јул 2011. 14:20

    Nekako poduze cekao sam priliku da ovo objavim ...pisao sam ovo pre 2-3 godine i eto slika palme u betonu je idealni povod da ovo napisem:

    Zamisli seme, klicu jedne biljke...drveta, koje padne u pukotinu kamena. Ono počne da klija i počinje da se razvije i raste drvo iz nje. Kamen je isti, čak možda i malo istrošeniji nego na početku kada je klica pala u njega, a drvo sve veće i snažnije...sve više raste. Korenje drveta je sve jače i počinju polako da mrve kamen. Postoji opasnost da ga kompletno smrve i zdrobe. To se u suštini i dogadja jer snaga drveta postaje sve veća. Opasnost je da kamen potpuno nestane, isčezne i da se pretvori u sitan pesak ili prah. Drvo svojim rastom prouzrokuje nestanak svog jedinog oslonca na zemlji i jedinog izvora svoga postojanja i rasta. Shvata i ono da mu bez kamena nema opstanka i taka svojim žilama i korenjem ČVRSTO prigrli kamen i vežega da se ne bi raspalo. Svestan je da i njemu bez kamena nema opstanka i da će bez svog jedinog oslonca i ono propasti. Jedino tako, uzajamno vezani jedno uz drugo mogu da prežive, drvo da nastavi svoj rast a kamen mu daje čvrst oslonac na zemlji. Ne samo čvrst, već i jedini. Uzajamno su prigrljeni i svesni da jedno bez drugog ne mogu. Mogu da duvaju razne oluje, razna nevremena, što su oluje jače oni su sve čvršće jedno uz drugo. Tako je i životu ljudi. Jaka nevremena života, jaki vetrovi i oluje i nevolje kroz koje zivot vodi svakodnevno prete da raskinu ovu vezu.
    U ovome nije bitno ko je kamen a ko drvo. Potpuno isto važi i za jedno i za drugo. Zamisli sada jednu drugu situaciju. Pomisli na devojke ili žene koje imaju ideju stupanja u vezu sa bogatim, močnim muškarcem...ili obrnuto, sasvim je sve jedno...bogata, moćna zena je idealna prilika, kako se obično misli. A šta se dogadja..razmisli po onome kako sam ti malo pre opisao drvo-kamen. Klica jednog takvog drveta padne u pukotinu veoma moćnog kamena. Pukotina je duboka, kamen je veoma čvrst. Pomisli tada klica...rešila sam sve moje probleme, imam veoma moćnog zaštitnika, uživaću do kraja života. A kamen ne dozvoljava svojom snagom da ta klica nikada i proklija, da se iz nje razvije biljka jer zna da ako ona proklija njegova čvrstina i snaga opada i preti mu opsanost da se smrvi. Takva klica se u toj pukotini suši, iz nje nikada ne proklije nikakvo drvo i kao takva umire, bez obzira što je bila VEOMA LEPA, i što je mnogo obećavala. Pogrešno usmereni vetrovi života usmerili su je na pogrešno mesto i upropastili je bez da ima mogučnost i da se razvije, niti da živi. A kamen ostaje samo kamen, sivi ili druge boje, predmet da se sam i jedini divi svojoj snazi i da kao takav ničemu drugom i ne posluži. Tražio sam jednu sliku da ti pošaljem, ali je nemam mkod mene. Opisaću ti je i ti ćeš se setiti na koju mislim...Krf, poseta manastiru. Uz put jeli smo kupine...najsladje u životu i videli smo jedno drvo na kamenjaru koga sam slikao iz daljine. Samo to drvo i kamen na kome je on (jer drvo je ulilo svoj život samo u taj kamen i zajedno žive) je jedino što u toj pustoši živi. Ostala kamenja, ma koliko da su jaka...samo su kamen bez života. To drvo, i slabi kamen na kome je izniklo je jedino sto živi jer ŽIVE ZAJEDNO.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман6. јул 2011. 21:48

    ostala sam bez reci.Neka spoj ovog kamena i zivota koji je nikao iz njega prica umesto mene.

    ОдговориИзбриши