"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

понедељак, 10. октобар 2011.


JA BEZ PRETVARANJA

Sada sam ja ja
nema mi pretvaranja
pronasla sam ko sam
ne brinem sta nosam,
tereta ja nemam
moj zivot je spreman
za lepe i nove
najsladje izazove.

Dete se igra u meni
ono strava
i ne pretvara
puteve bivse
vec sve novo
u detetu mirise.

Sada znam ko sam
sto u srcu nosam,
decija masta
kao iz baste
 
najlepsih snova
stvara sve iz nova.


By Pipi


Hvala Todori Skoro, nasoj velikoj pesnikinji koja me podrzava i bodri da pisem pesme i budem veliko dete i dalje, ono sto ja zaista i umem iz dubine duse takodje pored svega osttalog.  Hvala Todora, hvala sto postojis. 

Hvala svima vama, kreativkama sto me razumete da sam ogromnog srca i imam ljubav cak i prema pesmama i poeziji na poseban nacin. Jace je od mene. Prosto izvire  iz mene, kao da neko drugi meni sapuce, a ja samo zapisujem. Tako to izgleda kada dozvolis da budes dete i budes zaista dete ti. To i pesma kaze upravo ovde. 

Ne nisam ja niti umisljena, niti prepotentna, to i ne postoji uistinu u zivotima, pouzdano znam. Drusto je na nasu zalost kreiralo ovakva omalovazavanja ljudi, ali ja ne spadam u tu grupu takvih shvatanja. Zelja mi je da se sto vise ljudi pridruzi i prepuste sebi sa najlepsim mislima i zeljama o sebi. Vi mozete sve,  BAS SVE STO ZAMILITE. Zato mislite na moj nacin o sebi slobodno. BUDITE VI ONO U SEBI DUBOKO, BUDITE VELIKO DETE I SVE CE BITI PO VASEM.

I kako sam negde procitala da post bez slike je kao zena bez frizure, pokazacu vam jedno svoje delo, koje sam izostavila u predhodnim postovima slucajno. 


KORPA CVET



Hvala sto me razumete i veliki zagrljaj od vase Pipi.

7 коментара:

  1. Draga Pipi, obično mi tvoji postovi izmame osmeh, a ovaj je izmamio suzu! Ti tako divna, tako otvorena, tako čista, tako hiljadama kilometara daleko uspevaš da učiniš da te osećam bliskom kao sestru! Hvala ti beskrajno! Volela bih da sam kao ti, ali ja još nisam u sebi pronašla ono dete koje je u meni bilo (a u svima nama bude!), pa je pobeglo, ili se sakrilo, misleći da su važnije neke "ozbiljnije" stvari u životu, nego voleti i biti voljen. A nisu! To je najvažnije, i ti to znaš, i to je ono što je najvrednije u životu... Sve ostalo je stvar sujete, lažnih i prolaznih vrednosti... Da ti dočaram bolje, evo ti jedne moje kratke pesme od pre dve godine...

    Šara detinjstva

    Tužan i sam
    ja još lutam svetom
    i šaru detinjstva tražim
    izgubljenu

    Zalud je, znam
    Pobegla mi u nepovrat
    u danu kad sam
    odrastao neoprezan.

    Tvoja Todora Škoro

    p.s. Ovaj tvoj post obradovao me više nego današnja vest da sam dobila nagradu za priču!

    ОдговориИзбриши
  2. Ti su naša super Pipi, draga, vesela i jednostavna, ma šta netko drugi rekao ili mislio o tome, nije te briga!

    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  3. Jako me se dojmila pjesmica, zapravo me uhvatila u jednom retku i zamislila.. Previše tereta nosim i moram naučiti kako i kud s tim teretom, kao i što moram pronaći tko sam i što želim danassutra u životu. Bit će lakše kad pogledam film do kraja, svidio mi se u samo 15 dosad odgledanih minuta.
    I ja sam pročitala da je post bez slike, kao žena bez frizure i nasmijala se na isto, jer ima neke istine. Sviđa mi se tvoja cvjetna košarica, posebna je.

    ОдговориИзбриши
  4. ako klonemo duhom kod tebe uvijek možemo pronaći razlog da se opet dignemo i nastavimo disati punim plućima:)....hvala ti <3<3....
    a košarica,ona je premedena:).....ne bih izdvajala ali ovo mi je jedan od tvojih najljepših radova:))....i dobro da si se sjetila pokazati nam ju:)....

    ОдговориИзбриши