"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

уторак, 6. децембар 2011.


BOZICNI VENCIC


Ko je spomenuo vencice? Hihihi.. Evo ihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh-.......
Ovaj je napravljen od slame (kupila sam, nemam njive ovde..hhihi) presvucen u mrezu od mandarini. Mislim da se mandarine sirom sveta prodaju u ove mrezice. Deatlji su jasni.. a stapici su plodovi od lijandera ( valjda se razume.. tako se zove ono lepo procvetano drvece u toplim krajevima, a ima ga i u saksijama, tamo gde niej uvek toplo), pa perlice, masnice... ala Pipi.. sladak ko secer.



I opet alla Pipi. Pruce, onda andjele vec poznajete, a tu je opet i mrezica od mandarini, ili pomarandzi.... odlicne masnice ispadalu od mrezice.


Pa jedan na marsovski nacin. Secate se mog cveta MARSOVCA. Ovo je neki nov, malo veci i odlicno se uklopio , jel da?


 E ovaj je sumski. Skupljala sam sve i svasta. Malo podloge od jute i neke jos dodatke koji se nasli, dugo sam se pitala sta sa njima.
Kako mi je dama objasnila ( ona koja ga je kupila), odnela ga je na grob, nekog svog dragog. Sada verovatno krasi taj grob, ali i to je lepo. Pa i oni slave Bozic valjda...hehehhhe


 I jos jedan poseban.


A tek ovaj.....


Korpicu poznajete, dobila je dekoracije i svecu naravno...


A ova je korpa zavrsila kod moje drage prijateljice. Sveca je na kamenu. Onda dodaci semenki od maslina, breskvi..eto sad znate sta volim da jedem..hahhaha a tu su i famozni cvetici, koje sam skupila u parku kod fakulteta..hehehe., kad sam obisla sina.. eto svuda nadjem nesto.




Kuglu sam malo dekorirala.. vise mi se dopada uzivo.. malo sam lose centrilala slikanje. Namerno sam je ovako zacrvenila.


Eto i nesto malo drugacije.  Kamen, ovakvih ploca ima na mojoj reci, samo da stanes i biras. Mrezice od voca opet.. cak mislim da je od belog luka... hahahaah. Tu su i neki cvetici..zatekli se... sve se skuplja i eto...oni su stofani  a u sredini sitne perlice.



E moja ograda dobila kucicu, kapicu, masnice.. sve vam je jasno. Moj muz je to lepo udesio. Prirodna vaznica. Ovo jos uvek trazi gazdu, mada mi je u srcu, pa valjda zato i dalje boravi u mojoj kuci.



A sad da vam se pohvalim i sa novom soljom. Najsladju kafu i caj pijem iz nje. Nesto novo u mojoj kuci. Predivan poklon od jedne nase lepotice koja zivi u Ausriji. Divno stvorenje, obozavam je. Hvala joj na poklonu. A jelen me gleda stalno i namiguje...hehehhhehh




I ova srca su isto od nje.... a sto su bila slatkaaaaaaaaaaaaaaaaa.. I like it  ;)

Voli vas vasa Pipi!

12 коментара:

  1. Pa sad sam bila kod tebe!!!!
    Odkud sad ovo...
    Prekrasni radovi, ti stvarno imaš zlatne ručice...
    Šalica je..nemam riječi....

    ОдговориИзбриши
  2. hehee dobra si... kao MAGIJA..hahah ti ovamo, ono s druge strane izadje.. vidis..hehehhheh...radi se, radi.. ;) hvala ti..pozdrav za tebe.. ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Svaka čast! A čokoladice su ono pravo - i ja ih volim.....

    ОдговориИзбриши
  4. Mislim da sam po prvi puta kod tebe ili mi se nešto promijenilo?! Uratci su ti posebno zanimljivi jer od svega pomalo napraviš pravu stvar.A čokolada je naj....Inače ja sam čokoholičar!!!!

    ОдговориИзбриши
  5. OMG!!! Bila si vrijedna na kvadrat!!! Sve čitam i listam i pitam se pa kolko je toga naša Pipi napravila, a sve jedno ljepše od drugog i na prvi vjenčić sam odmah znala da ću reći "e ovaj mi je najljepši", ali kako sam dalje gledala više nisam znala što da izabarem...fenomenalno je sve...a mrežica od mandarina je odličan i maštovit dodatak...sutra odmah po mandarine - mandarine pojesti, koru lijepo izrezati i osušiti, a mrežicu pretvoriti u mašnu!!!
    Pusa

    ОдговориИзбриши
  6. Zaboravila sam samo napomenuti da postoje 2 vrste mrezica, jedna je meka, a druga je tvrdja. E ta tvrdja je idealna za masnice.. A na prvom vencicu je ona meka, ona je idealna za presvlacivanje stvarcica i umotavanje.. To je moj izum, hehehe. da ne bude.. nekoga sam iskopirala.. ako se poklopimo, znaci da smo izumitelji na kvadrat..hahhahah , ja se ne bunim.. slobodno je za sve... ;)

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala ti Pipi na komentarima. A kod tebe živo, živo! Vidim da si napravila puno toga, mnogo vijenaca i ukrasa, sve lijepi. Najviše mi se dopada šumski i onaj poslije njega te kugla i kamen s ukrasima. Predivno! :)

    ОдговориИзбриши
  8. Pipi, Pipi, samo gledam i divim se, kako se bliže praznične gužve, ti sve vrednija i vrednija, a radovi su ti savršeni i prelepi, kao i uvek!

    ОдговориИзбриши
  9. Predivne blagdanske, radove tj. dekoracije si napravila, jedan ljepsi od drugoga:-) Pusa

    ОдговориИзбриши
  10. Divni su radovi. Kamena ploča kao podloga za prirodne materijale mi se dopada.

    ОдговориИзбриши
  11. Ciao Pipi:-) ,
    con questi intrecci ohhai creato delle ghirlande bellissime :-) un bacione grande mary

    ОдговориИзбриши