"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." Gandhi

петак, 4. новембар 2011.

CASA FELICE

VIVA LA FELICITÀ
-----------------------------------------------------------------------

KUCA SRECE

ZIVELA RADOST(SRECA)


Dok sam pravila ovu kucicu mnogo sam razmisljala o sreci i koliko sam ja srecna. Ja sam zaista srecna.


Setila sam se ove slike i ovog dana koji je daleko iza mene. 



Svako bi rekao prelepa slika i jeste i ja tvrdim isto. A istina je da ova slika je naslikana u najtuznijem danu u mom zivotu, tada. Posle ovog dana tuge, tuga vise ne postoji za mene. Danas se ponosno smejem i srecna sam sto se pokazalo sve suprotno od onoga sto se je tvrdilo tog dana dok su drugi komandovali sa mnom, svet ( odnosi se na javni svet u globalu ne na kreativnost, duga prica....). Da je danas sve drugacije, mogu samo ja sama da zahvalim sebi. Nista u zivotu ne moze da bude kobno i strasno ako biramo srecu i moc unutar nas. Ja sam tog dana izabrala.
Mozda ce mnogi shvatiti bas ovako, zasto sam ja danas mnogo, mnogo srecna. Ja sam izabrala da zivim i ne samo da zivim vec da mogu da stvaram cuda uvek i svuda oko mene. 
Rak nije opasan ako ne prihvatimo to kao istinu. Ja nisam ipak prihvatila. 
Na ovoj slici sam isplakala i istuzila svu tugu koja me je pratila i oprostila sve tom "tuznom svetu". Izabrala sam srecu i srecan svet i tacka. Nista nije opasno ako prihvatimo srecu i moc. Tvrdim iz iskustva.
Ovo vam govorim iz ogromnog iskustva. Nije kako doktori kazu, nije kako se strahuje u svetu, vec je tako kako mi odredjujemo unutar nas samih.  I bolest nastaje tako...strahom unutar nas. Ja sam izabrala zdravlje.Kad bih vam pokazala medicinske nalaze, veliki deo vas bi se zaprepastio. Govorilo je da je kraj... ali nije tako zaista u zivotu. Kraj je ako ne poznajemo duhovnu istinu i prihvatimo njihove statistike. Nisu oni krivi, nije niko kriv, vec vlada ogromno neznanje svetom. Zao mi je zbog ovih izjava, ali ovo je istina, ovo je istina duhovnosti. Nema veze sa crkvama, religijama...nemam nista protiv nikoga i nista..ali duhovna istina je jedna jedina. O kako vas sve volim, hvala sto ste bili tu da me nesvesno podrzite kad je bilo tesko, hvalaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

Posebno hvala Phoenix, dala mi je najlepsi savet da dignem glavu i ne spomenem i ne mislim ovde na drugo, vec na kreacije, hvala joj: 

Phoenix volim teeeee!!!!!!! Sve vas volimmm  hvalaaaaa  vammmmm!!!!!!!!!!


Ja sam odlucila da nikad vise ne hodam tuzno kroz prirodu, kao tog dana i da nikad vise ne cinim strah unutar sebe. Lkao mi je kada danas poznajem istinu, to je tacno. Odlucila sam da zivim srecno, odlucila sam da mogu, da znam, da umem.
Hvala meni na meni. A nek sam primer za svet.
Ne pisem ovo da bi neko zalio slucaj ni slucajno, ali mislim da je danas mozda realno do celog sveta da kazem jednu istinu, koju nisam krila, vecina vas je iza zavesei poznavalo, one koje su mi bliske, ali nisam tada iznosila javno, da ne bi stvorilo konfuziju i vama i meni. Dala sam vrednost dobrom, lepom, mocnom, srecnom svetu......
Hvala vam sto ste tako divne i hvala sto razumete zasto sam cutala i birala srecu i nikad ovde nisam iznela tuge, plakanja, zaljenja, strahovanja, cak i kada sam hodala bez kose, povracala...i t.d......  Ma nisam ih ni pogledala, za mene nisu postojala.... I kada je bilo nekog pada, digla sam se kao avion, plela, slikala, mazala, lepila.... nikad nisam dozvolila da nista boli, da nista me slomi. NI jednog trenutka. 
KREACIJA JE LEK ZA SVEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Volim vas ovakva danas srecna, vesela, svemocna, kreativna. jedino sto je kosa kratka ali prelepa, nekad bila dugacka, to i slike vam potvrdjuju, ali sve ostalo je MOCNA KREATIVNA PIPI.

Sada znate zasto ja sebe osecam mocnom, ja jesam mocna, primer sam za svet. Oprostite mi ali ja mogu samo mocno da se ponosom sobom. Jace je od mene.
A ja vas volim uvek isto i danas vas volim kao i nekad, samo sto jedino tvrdim danas, da moc je unutar nas, unutar mene je moja moc. Oprostite mi sto nisam od onih sto dozvoli nemoc unutar sebe, pa mozda nekome delujem prepotentno, ali nije tako. Ja se samo nosim odlicno sa mojom prosloscu, kojoj sam zahvalna sto sam danas ovo sto jesam. Ne postoji prepotentnost, ako nekoga fizicki i recima ne vredjamo. Ja samo tvrdim svoju moc recima. Mislim da svako treba sebe da istakne, svoje kreacije, svoju ljubav, svoje zelje, svoju snagu..sve dok nikoga ne unistavamo, sebe mozemo uvek uzdizati u visine. Ako neko sam sebe povuce na dole, stvara sebi komplekse, ja apelujem da ne cini, vec da se pridruzi moci u nama. Mi mozemo, mi imamo moc, mi biramo. Hvala vam.
. Lep dan.... 

Viva la felicità...

Vasa Pipi.



19 коментара:

  1. Obožavam ljude pune duha. Tako i tebe, draga Pipi. Što te ne uništi, ojača te. Prošla sam i sama neke ružne stvari u životu i potpuno te shvaćam. I zato osmjeh na lice i hrabro dalje. p.s. krunica je lančić od perlica sa križem i služi za molitvu. Pogledaj jedan post prije kutijice i vidjet ćeš krunicu sa svijećom. pozdrav i veliki zagrljaj šalje ti Jasminka.

    ОдговориИзбриши
  2. Pipi!Volim te zbog tebe same!Volim te zbog tvoje ovorenositi-nisam znala što ti je na duši!Volim te zbog toga što si sa nama i mi sa tobom!Dala si mi veliki podstreh za dalje!Pusaaaaa.

    ОдговориИзбриши
  3. Rekao je jednom jedan mudar covek - "Sugestija je beznacajna sve do onog trenutka kad se pretvori u autosugestiju". Tome u prilog ide tvoje iskustvo! Slazem se sa tobom, ziv covek moze sve! Pravi si borac! Ljubim te, draqga Pipi! :-***

    ОдговориИзбриши
  4. Zao mi je sto je prica stavila kucicu u senci. Kucice moja slatka oprosti mi. Volim te..hahahhah ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala svima koji napisuneko slovce, uvek me razveseli, svi ste tako veseli i dragi bas kao ja, hvala vam.....

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala, draga Pipi, na iskrenosti koju nam daruješ.
    Tvoja životna priča je velika pouka...

    ОдговориИзбриши
  7. Draga Pipi, moj omiljeni pisac Meša Selimović je rekao "Boj se ovna, boj se g.vna, pa kad ćeš živjeti?!". Ti si pokazala to na najbolji način: porazila si svoj strah u sebi, a poznato je da NE UBIJA BOLEST NEGO STRAH!
    Živa, zdrava i vesela ti nama bila!

    ОдговориИзбриши
  8. Draga, ti si pobijedila rak. Izuzetna si žena i divim ti se. Zaslužuješ sve najbolje! Naravno da je kreativnost pomoć i mi ćemo biti tu uz tebe..

    ОдговориИзбриши
  9. Jako puno odgovora leži u nama samima... hvala tebi, Pipi, što širiš tu vjeru, optimizam, radost, sreću... činiš da te se sjetim i kad nije upaljeno računalo, kad stisnu neke sumnje... i ova vesela, sretna kućica priča tvoju priču..

    ОдговориИзбриши
  10. Viva Pipa!Stvarno ti se divim.Mogu samo zamišljati kako si i kroz što prolazila,ali ne mogu i znati!Dovoljno je da ti znaš i da si u svemu pronašla sebe i svoju duhovnu snagu!To je moć,to je bogatstvo...Želim ti još više snage i pozitive.

    I ovakvih veselih kućica.

    Viva!

    ОдговориИзбриши
  11. Draga moja ti si žena hrabrost, divim ti se.
    U pravu si, nikad se ne smijemo predavati i zato glavu gori i dišimo punim plućima....
    Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  12. Draga Pipi , dodjelila sam ti nagradu na mom blolu i veliki ti pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  13. Hvala vam drage moje.
    setila sam se jednog filma...kada glumac padne sa drveta, udari se o zemlji i sirokog osmeha se digne i kaze: NIJE MI NISTA. Hahahahahh
    Stvarno mi nije nista. Ja sam super, ja sam sto puta jaca i bolja danas. Ja sam zahvalna svemu i vama. Zahvaljujuci tome ja sam danas veliki stvaralac i slikar.
    Zivot je tako lep. Volim vas...a filozofiju zivota sam naucila napamet, tako da je bezbedost danas 1000 % u meni i zelim je svakome, zato sam i napisala ovaj post.
    Volim vas , hvala vam.

    ОдговориИзбриши
  14. Volimo i mi tebe draga Pipi, ostaj nam sretna, vesela i kreativna:-) Kucica je prekrasna!Pusa

    ОдговориИзбриши
  15. Slatka Pipi, svi mi imamo uspona i padova , strahova i tuga u svom životu. Kad pomislimo da smo na samom dnu , neka nas unutarnja sila podigne na površinu. Znaš i sama onu staru : što nas ne uništi , to ... Najteže se suočiti s istinom , i strahom koji je u nama.Ali, ti si jača od svih strahova i boli. Šaljem ti veliku pusu

    ОдговориИзбриши
  16. Hvala vam drage moje, ja sma strah i bol unistila. To u mom svetu ne postoji vise. Tako je lepo ziveti slobodno.
    Istinitost sveta je mnogo bolniji za sve one koji ce tek otkriti duhovnu istinu, ali zelim svakome da skupi tu moc.
    Hvala vam.

    ОдговориИзбриши
  17. Divnu si nam poruku i pouku ovde dala! Divna si i ti i mudrost i radost koju poseduješ. Beskrajno ti hvala na tome!

    ОдговориИзбриши